Jakie czujniki cisnienia oleju w NZ ?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

maro191
Nowicjusz
Nowicjusz

Jakie czujniki cisnienia oleju w NZ ?

Post autor: maro191 » sob cze 02, 2007 13:43

Witam
sprawa wyglada tak, migala mi kontrolka smarowania czasem podczas jazdy, wymienilem czujnik czarny bo stary sie okazalo przeciekal, ale po wymianie kontrolka miga mi caly czas i wymienilbym drugi tyle ze nie wiem na jaki, ten co jest zalozony tez jest czarny, w ksiazce "Obsługa i naprawa VW Golf II 1,1 1,3 ... wyczytalem ze jest czarny sygnalizujacy spadek cisnienia do 1,4kG/cm2 podpiety do przewodu zoltego i czujnik brazowy sygnalizujacy spadek ponizej 0,3 kG/cm2 podpiety do kabla nieb - czarnego. w sklepie gosc mowi ze ma byc niebieski zamiast brazowego i teraz sam nie wiem. Moze ktos ma podobny silniczek i moze kuknac jakie kolory ma. dziki bardzo za wszelkie sugestie

pozdrawiam
Marek
Ostatnio zmieniony ndz cze 03, 2007 12:43 przez maro191, łącznie zmieniany 1 raz.

jaszczur
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: jaszczur » ndz cze 03, 2007 10:17

maro191, kolego mój miły było to już tysiące razy,więc sie nie dziw ,że ci nikt nie odpowiada,bo juz dosyć tych tematów,wystarczy poszukać zanim napiszesz-wyszukiwarka na dole głównej strony tu masz jeden z tematów z fotkami czujnika http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=87092 temat zamykam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”