Nie moge odpalic silnika, iskra jest, pompa dziala
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie moge odpalic silnika, iskra jest, pompa dziala
Witam.mam mk1 i nie mogę go odpalić uporałem się z brakiem iskry i niedziałająca pompą i nie pali.
Ostatnio zmieniony śr maja 30, 2007 12:47 przez Mijagi18, łącznie zmieniany 1 raz.
Na wtryskiwacz plus jest podawany z dodatkowego konektora na rozruszniku a masa przez wspomniany już wyłacznik termiczno-czasowy. Zobacz czy brakuje Ci plusa czy masy. Jak plusa sprawdź połaczenie z rozrusznikiem (i czy w czasie pracy rozrusznika występuje napięcie zasilania na tym dodatkowym konektorze) jak masy sprawdż połaczenie z i sam wyłacznik. Jak brak masy możesz chwilowo pomiąć wyłacznik łacząć wtryskiwacz bezpośrednio z masą.
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
Jeśli na wtryskiwacz jest podawane napięcie (zarówno "+" jaki i "-" ) a nie ma mgiełki przy rozruchu zimnego (!!!) silnika to wniosek jest prosty.
P.S
materiały dotarły?
P.S
materiały dotarły?
Nad ranem:
Nad ranem:
Podaj zasilanie bezpośrednio do wtryskiwacza i zobacz czy poda paliwo (uprzednio "nabij" ciśnienie w układzie paliwowym przekręcając ze 2 razy kluczyk w pozycję zapłon).
Nad ranem:
Nad ranem: