Świst powietrza przy większych prędkościach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- ZibiGolfTDI
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Świst powietrza przy większych prędkościach
Chciałem usłyszeć wasze sugestie , opinie odnośnie świstu opływającego powietrza przy większych prędkościach, mam mk3 w 100% bezwypadkowy, a już tak od 90km/h zaczyna wiatr dość głośno dokuczać, oczywiście wraz ze wzrostem prędkości efekt narasta, oglądałem uszczelki na oko są w dobrym stanie, nigdzie nie sparciałe, są elastyczne, jeździłem mk3 Marcin SoYa i też słychać wyraźnie wiaterek, wcześniej miałem kadetta, rodzice mają astrę 1 i w tych autach szum wiatru mniej słychać, piszę tu o samym zjawisku świstu powietrza, nie mówię o odgłosach pracy zawieszenia (które z kolei są moim zdaniem dobrze wytłumione, w porównaniu np. do wymienionych modeli opla) i silnika.
Proszę o jakieś sugestie, czy ktoś może wymieniał w swoim mk3 uszczelki drzwiowe i czy to pomogło dużo, może jakieś inne zabiegi niwelują choć trochę ten nieprzyjemny efekt, za wszelkie uwagi będę wdzięczny
Proszę o jakieś sugestie, czy ktoś może wymieniał w swoim mk3 uszczelki drzwiowe i czy to pomogło dużo, może jakieś inne zabiegi niwelują choć trochę ten nieprzyjemny efekt, za wszelkie uwagi będę wdzięczny
VW GOLF 1.9 TDI + VW POLO 1.0 HZ
- daniel2505
- Użytkownik
- Kontakt:
- pusty
- Użytkownik
- Kontakt:
a może to jest przez przednią szybe?? u mnie też jest swist i wydaje mnie się że to przez uszczelke z przedniej szyby, bo poprzedni własciciel wymieniał szybe bo jest nie z tego roku co powinna, i chyba to jest ten powód....
4 x 4-- 4 FUN, 4 PROTECTION, 4 SWANK....
STR. 6->wykres, 10->fmic, 11->cięty zderzak, 13->nowe TURBO
a wszystko jest tutaj ---> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=226102
STR. 6->wykres, 10->fmic, 11->cięty zderzak, 13->nowe TURBO
a wszystko jest tutaj ---> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=226102
- daniel2505
- Użytkownik
- Kontakt:
Ponawiam pytanie. Który rygiel należy wyregulować żeby drzwi lepiej przylegały? Ten na którym zapina się zamek czy regle przy zawiasach???Bondas pisze:wyreguluj rygiel drzwi zeby mozniej do uszczelki dolegaly i zobacz jaki bedzie tego efekt
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=123919/]Mój zielony VARIANT[/url]
chciałbym odkopać temat bo sam zmagam się obecnie z takim problemem... jestem pewny ze to wina drzwi / uszczelek drzwiowych bo jak podczas jazdy zagnę do środka uszczelkę to wieje jak przez uchylone okno drzwi zamykają się lekko nie są opadnięte...
czy w mk3 można tak jak w mk2 regulować rygiel zamykania drzwi? myślałem żeby go przesunąć w głąb auta żeby bardziej drzwi dolegały do uszczelki... no chyba ze ktoś wymienił uszczelki drzwiowe i tym wyeliminował problem...
czy w mk3 można tak jak w mk2 regulować rygiel zamykania drzwi? myślałem żeby go przesunąć w głąb auta żeby bardziej drzwi dolegały do uszczelki... no chyba ze ktoś wymienił uszczelki drzwiowe i tym wyeliminował problem...