Problem z ABS-em

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Kaooo
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Problem z ABS-em

Post autor: Kaooo » śr maja 30, 2007 00:29

witam... sprawa wygląda tak ....przekrecam kluczyk w stacyjce ....zapalaja sie kontrolki od ABS-u i poduszek ..za chwlie obydwie gasną ... po czym odpalam silnik ruszam z miejsca.....lecz po chwili jazdy zapala sie kontrolka ABS-u ...ABS w tym momencie nie działa(koła blokują sie przy gwałtownym chamowaniu) ........ nie wiem co może być prawdopodobną przyczyną usterki ....czy te tzw. czujniki predkości... czy może coś innego? :cry:

Awatar użytkownika
vwarek
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Auto: Bora
Silnik: AQN

Post autor: vwarek » śr maja 30, 2007 00:52

Kaooo pisze:nie wiem co może być prawdopodobną przyczyną usterki ....czy te tzw. czujniki predkości
Bardzo prawdopodobne. Można samemu pomierzyć ich opór i sprawdzić kable (info na forum) albo podłączyć pod VAG-a i wyjdzie co padło.

The quieter you become, the more you are able to hear...

Obrazek

lovelos
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: lovelos » śr maja 30, 2007 00:58

Pare dni temu miałem to samo. Posprawdzałem przewody i czujniki.Okazało sie ze padł przedni prawy czujnik, wymieniłem i chodzi ok.

Awatar użytkownika
MAPET
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: MAPET » śr maja 30, 2007 15:24

zazwyczaj jakis kabel lub czujnik nie laczy .. ale u mnei bylo gorzej dzialo si etak i okazalo sie ze pompa absu byla trafiona...

http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !

Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !

Obrazek

Awatar użytkownika
janek822
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: janek822 » śr maja 30, 2007 18:20

u mnie rezystancja czujników była mierzona przy samym sterowniku i wychodziło ok tzn że kable i czujniki można wykluvczyc. do opisu usterki Kaooo, dodałbym że u mnie podczas samego odpalania (już przy włączonym zapłonie i kontroli ABS-u) jeszcze raz zapala sie kontrolka na chwile, w podobmno nie powinno. Podczas włanczania zapłonu zapala sie kontrolka ABS w celu sprawdzenia układu a później już nie powinna, podobno :/

chip+216(made in mirass) = około 130PS/290NM narazie :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”