gasnie czasami moze pomozecie!!!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

moris79
Nowicjusz
Nowicjusz

gasnie czasami moze pomozecie!!!!

Post autor: moris79 » wt maja 03, 2005 19:56

mam Golf III 1.9 tdi i ostatnio cos dziwnego sie zaczyna dziac gasnie mi czasami tak nagle podczas jazdy obojetnie ile mam na liczniku i kiedy chce go odpalic ponownie nie ma problemu zaraz odpala . byl podlaczany do komputera u elektryka ale nic nie wykryto niby wszystko ok . moze ktos z was mial taki problem i mi cos podpowie .

Awatar użytkownika
kal-el
Mały gagatek
Mały gagatek

solucja

Post autor: kal-el » wt maja 03, 2005 20:16

Za filtrem powietrza jest jakaś ,,przepustnica",tam wpadają brudy z powietrzem i zapchanie powoduje nie stabilną pracę samochodu,skaczące obroty i po puszczeniu pedała gazu gaśnie(w czasie jazdy).Podobno to normalne w golfach.Powodzenia.Pozdro.

Awatar użytkownika
pawlon159
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: pawlon159 » śr maja 04, 2005 10:15

witka! mam ten sam problem w moim golfiku! sa rózne zdania na ten temat co to moze byc! Niewiem.. moze jakis czujnik odcina doplyw paliwa, moze Cewka siada, albo przekaznik z pompy paliwowej... hmmmm tez pytam mechanikow a oni sami nie wiedza! jak dojdziesz do tego co to jest, to daj znac...!!!! bede wdzieczny... bo nie mam ochoty juz dalej stawac na poboczach i i czekac jak odpali! :crazy:

Pawlon159
VOLKSWAGEN - DA WEISS MAN, WAS MAN HAT.

Awatar użytkownika
briano
Kozak
Kozak
Kontakt:

Post autor: briano » śr maja 04, 2005 21:31

U mnie jest to samo :crazy: I tez mam tego serdecznie dość dzisiaj podłączaliśmy pod vaga nic nie pokazało , robiliśmy test przekaźnika i pompy i jest wsio ok. Też obstawiamy cewke , może moduł może gdzieś jakiś czujnik. Ale też mam takie wrażenie jak by albo odcinał prąd albo paliwo i jest to natychmiastowe. Więc koniecznie jak ktoś pierwszy dojdzie co to jest niech daje znać

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”