Dziwne działanie nawiewu, działa dmuchawa ale słabo wieje ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dziwne działanie nawiewu, działa dmuchawa ale słabo wieje ??
Po włączeniu nawiewu słychać pracującą dmuchawę na wszystkich 4 biegach ale nawiew nie ma takiego pędu powietrza jak wcześniej. W czym może tkwić przyczyna ?
[ Dodano: 16 Gru 2006 23:54 ]
Może coś się zapchało albo coś się nie otwiera ?
[ Dodano: 16 Gru 2006 23:54 ]
Może coś się zapchało albo coś się nie otwiera ?
Był: Golf III, Oldschool'owa Corsa A przedlift i przez chwile Golf II na wąskim
Obecnie: Grand Espace
SPRZEDAM: SCHOWEK POD AIRBAG I HELLA SILVER MAGIC
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Witam.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 17 Gru 2006 00:10 ]
http://vw2.info/vwforum/pp/filtr.html
To forumowa instrukcja.
Pozdrawiam.
Koniecznie wymień filtr pyłkowy. Na 100% to on.Pawel-b28 pisze:Może coś się zapchało
Pozdrawiam.
To forumowa instrukcja.
Pozdrawiam.
Chciałbym żeby to był filtr ale tak nie jest, bo był wymieniany, podejrzewam że wina leży gdzieś w regulacji miejsc nawiewu tj. szyba, kratki, nogi. Mam wrażenie że niezależnie co ustawie to wszędzie leci tak samo.Grzesiekk1982 pisze:Witam.Koniecznie wymień filtr pyłkowy. Na 100% to on.Pawel-b28 pisze:Może coś się zapchało
Pozdrawiam.
To forumowa instrukcja.
Pozdrawiam.
Był: Golf III, Oldschool'owa Corsa A przedlift i przez chwile Golf II na wąskim
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Może cięgno spadło? Jak przekręcasz to słychać że się coś zmienia?Pawel-b28 pisze:Mam wrażenie że niezależnie co ustawie to wszędzie leci tak samo.
Może uda się zobaczyć (trzeba zaglądnąć z miejsca nóg pasażera) nad samym tunelem środkowym są jakieś 2. Konieczna może być latarka. Jak je zobaczysz, to pokręć pokrętłem i zobacz czy tam nie spadło.
Pozdrawiam.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
u mnie dokladnie to samo.znana przypadlosc mk3.slyszalem o ty wiele razy.najprawdopodniej ciegla lopatek w nawiewie.musisz pogrzebac czy pospadaly czy calkiem sie zerwaly.pozdrawiam
Zbieram na Passata B5 TDI.Kiedy zbiore nie wiadomo.Zainteresowanych sponsoringiem zapraszam na priv xD
OBNIŻENIU ZAWIECHA MÓWIE STANOWCZE NIE!
OBNIŻENIU ZAWIECHA MÓWIE STANOWCZE NIE!
Sorka ze odswiezam, ale mam ten sam problem, nie wiem co zrobic, podepnę sie tutaj.
Filtr sprawdzilem - nie ma go w ogole czyli powinno dmuchac
powietrze zasysa normalnie slychac stopniowanie sily nadmuchu jednak z kratek wciaz wylatuje ta sama marna ilosc powietrza, trzeba przylozyc reke do kratki zeby cokolwiek dalo sie wyczuc. Panel nawiewu wlasnie rozkrecilem, sprawdzilem i niby wszystko ok, te ciegna sa cale i zdrowe wszystko sie przelacza jak nalezy ale znow to samo, mam wrazenie ze to powietrze gdzies tam za tapicerą ucieka na boki albo w ogole sie nie przedostaje do kratek, co to moze byc i ewentualnie jak sie dostac do tej komory czy czegos tam (laik ) zeby sprawdzic czy powietrze po zassaniu sie dostaje do kabiny?
Filtr sprawdzilem - nie ma go w ogole czyli powinno dmuchac
powietrze zasysa normalnie slychac stopniowanie sily nadmuchu jednak z kratek wciaz wylatuje ta sama marna ilosc powietrza, trzeba przylozyc reke do kratki zeby cokolwiek dalo sie wyczuc. Panel nawiewu wlasnie rozkrecilem, sprawdzilem i niby wszystko ok, te ciegna sa cale i zdrowe wszystko sie przelacza jak nalezy ale znow to samo, mam wrazenie ze to powietrze gdzies tam za tapicerą ucieka na boki albo w ogole sie nie przedostaje do kratek, co to moze byc i ewentualnie jak sie dostac do tej komory czy czegos tam (laik ) zeby sprawdzic czy powietrze po zassaniu sie dostaje do kabiny?