Problem z ukladem chlodzenia....

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Ryszard
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z ukladem chlodzenia....

Post autor: Ryszard » pn maja 02, 2005 20:13

Witam, mam taki maly problem moze mi ktos pomoze go rozwiazac, co jest za przyczyna jezdzac po trasie temperatura pokazuje 75st.,gdy jezdze w miescie grzeje sie do 95st. Wentylator sie zalancza, jest to Vento automat. kupilem niedawno a zabardzo niekumam tych spraw poradzcie mi, wedlug mnie to temteratura powina byc tak mi sie wydaje jednakowa. Pozdrawiam.

ps.Jestem niepelnosprawny dlatego zdecydowalem sie na zakup automatu :pub:

Awatar użytkownika
tomek26106
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: tomek26106 » pn maja 02, 2005 20:55

temperatura silnika powinna wynosić 90*C podczas jazdy w korkach moze troche się podnieś, najprawdopodobniej termostat otwiera się zawczesnie i dlatego silnik nie moze osiągnąć odpowiedniej temperatury
radze wymienić termostat

Awatar użytkownika
DJ Tomekk
Born for Diesel
Born for Diesel
Kontakt:

Re: Problem z ukladem chlodzenia....

Post autor: DJ Tomekk » pn maja 02, 2005 20:56

Ryszard pisze:Witam, mam taki maly problem moze mi ktos pomoze go rozwiazac, co jest za przyczyna jezdzac po trasie temperatura pokazuje 75st.,gdy jezdze w miescie grzeje sie do 95st. Wentylator sie zalancza, jest to Vento automat. kupilem niedawno a zabardzo niekumam tych spraw poradzcie mi, wedlug mnie to temteratura powina byc tak mi sie wydaje jednakowa. Pozdrawiam.

ps.Jestem niepelnosprawny dlatego zdecydowalem sie na zakup automatu :pub:
ja w lecie mam podobnie...nie masz sie o co martwic stary :pub:

[url=http://imageshack.us][img]http://img92.imageshack.us/img92/4581/3jx4.gif[/img][/url]

JESTEŚ Z PODKARPACIA??? ZAPRASZAMY NA WWW.VAG-PODKARPACIE.PL

wojteks
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: wojteks » pn maja 02, 2005 20:58

jakby 2.0 GTI miało automat to też bym go kupił, super rzecz do miasta. a co do problemu to termostat do wymiany (wymień od razu na dobry a nie na tani) oraz poczytaj:
http://vwgolf.pl/forum/viewtopic.php?t=8452&start=0

Ryszard
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Ryszard » pn maja 02, 2005 21:48

witam, no poczytalem troche i nic specialnego sie niedowiedzialem jedni mowia zew to normalka 70oC inni ze to wina termostatu trza go wymienic, wymienie zobacze czy to pomoze, mnie tez sie wydaje ze temperatura silnika to powinno byc 90oC :pub: Dzieki za rady:)

Awatar użytkownika
tomek26106
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: tomek26106 » pn maja 02, 2005 22:27

w to ze temperatura ma wynosic 70*C to nie wierz, albo ze ten typ tak ma, wiem to z własnego doswiadczenia tez miałem 70 wymieniłem termostat i wszystko jest ok trzyma ok. 90 zawsze

wojteks
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: wojteks » wt maja 03, 2005 08:55

tomek26106 pisze:w to ze temperatura ma wynosic 70*C to nie wierz, albo ze ten typ tak ma, wiem to z własnego doswiadczenia tez miałem 70 wymieniłem termostat i wszystko jest ok trzyma ok. 90 zawsze
dokładnie tak, ja też to przerabiałem i wymiana termostatu pomogła, ma być 90*C (około) np u mnie wskazówka na trasie jest w połowie między 80 i 90 a w korku troszkę ponad 90. Jest to tylko wskaźnik a nie termometr więc nie można określić super dokładnie temperatury ale ma być około 90*C i koniec. Jeżeli tak nie jest to trzeba szukać dlaczego

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”