Taśma od air bag
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- jablo81
- Mały gagatek
- Kontakt:
Taśma od air bag
Witam, mam problem z taśmą air baga w kierownicy. Mianowicie jest połamana i nie ma przepływu pradu. Zlutowalem ja i chce zlożyć ale nie wiem jak ją prawidłowo ułożyć. Może ktoś juz robił coś takiego i wie jak powinna byc nawinięta? Pozdrawiam
Kiedyś popełniłem taki opis: http://pics.tdiclub.com/data/517/clockspringHOWTO.pdf
Pod koniec jest zdjęcie jak to zwijać. Generalnie nic trudnego, tylko trochę cierpliwości i zręczności. Taśma jest tak ukształtowana, że sama wymusza właściwy kierunek układania.
Jak już zwiniesz, zmontujesz i zamkniesz obudowę to nie zapomnij wycentrować! Procedura banalnie prosta:
- kręcisz w jedną stronę aż poczujesz opór,
- kręcisz w drugą stronę aż poczujesz opór, ale tym razem liczysz obroty,
- odkręcasz o połowę zliczonych obrotów i gotowe.
Oczywiście nie kręcisz kierownicą bo zerwiesz taśmę, tylko delikatnie palcem obracasz ruchomą część obudowy taśmy.
Pod koniec jest zdjęcie jak to zwijać. Generalnie nic trudnego, tylko trochę cierpliwości i zręczności. Taśma jest tak ukształtowana, że sama wymusza właściwy kierunek układania.
Jak już zwiniesz, zmontujesz i zamkniesz obudowę to nie zapomnij wycentrować! Procedura banalnie prosta:
- kręcisz w jedną stronę aż poczujesz opór,
- kręcisz w drugą stronę aż poczujesz opór, ale tym razem liczysz obroty,
- odkręcasz o połowę zliczonych obrotów i gotowe.
Oczywiście nie kręcisz kierownicą bo zerwiesz taśmę, tylko delikatnie palcem obracasz ruchomą część obudowy taśmy.