drgania przy hamowaniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
drgania przy hamowaniu
Witam,
juz od jakiegos czasu gdy wcisne heble na maxa to samochod wpada w drgania i do tego odglosy chrobotania, kiedy hamuje normalnie jest ok, dla informacji podam ze mam abs.
czy mial ktos podobne objawy i rowiazal ten problem?
juz od jakiegos czasu gdy wcisne heble na maxa to samochod wpada w drgania i do tego odglosy chrobotania, kiedy hamuje normalnie jest ok, dla informacji podam ze mam abs.
czy mial ktos podobne objawy i rowiazal ten problem?
-
KONDZIO222
- Użytkownik

- Kontakt:
Moim zdaniem to nie żadne klocki,tarcze tylko właśnie tak działa ABS jak mocniej naciśniesz na hantel to abs zaczyna działać i tak chrobotać to normalne.Pierwszy raz jeździsz autem z abs'em?mikro1982 pisze:Witam,
Było MK II GTI jest A6 quattro TDI
Re: drgania przy hamowaniu
Wiadomo przecież że ABS "wali" przy hamowaniu, ale autor postu sugeruje że wcześniej tak nie było a od jakiegoś czasu więc chyba powinien odróżnić normalne działanie ABS od "efektów dodatkowych".mikro1982 pisze:Witam,
juz od jakiegos czasu gdy wcisne heble na maxa.......
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
Tarcza fabrycznie ma 22mm a max zuźycie to bodajże 20mm grubości tarczy. Klocki - to widać jak się na nie luknie ale producent podaje że grubość klocka (wraz z blachą) nie powinna być mniejsza niż 7mm, (uwaga grubości klocków są różne po obu stronach tarczy).
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
Nad ranem: