Dziwne zjawisko- szyberdach, odpalanie.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
marrcin
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Dziwne zjawisko- szyberdach, odpalanie.

Post autor: marrcin » wt maja 22, 2007 19:25

Dzisiaj rano podchodze do mojego VW naciskam na pilota, centralny otwiera dzwi, alarm wył., wszystko OK ale patrze a szyber sie otwiera cały ! Wchodze do samochodu chce zamknąć szyber (elektryczny) a tu zero reakcji, silniczek działa a nic sie nie dzieje,dopiero jak mechanicznie - awaryjnie troche pokręciłem imbusem zaczął działać normalnie.Wydaje mi sie ze za daleko go otwarło i przyblokowało ale dlaczego tak sie stało przy otwarciu auta?. Zapalam samochód a tu muszę troche dłużej kręcić :chytry:

Dobrze ze nie padało bo do pracy musiałem dojechać z otwartym dachem, nie byłem przygotowany na to i nie miałem imbusa przy sobie :grin:

Co to może być? Mysle ze miał dzisiaj taki sobie kaprys i nic poważnego. :grin:

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt maja 22, 2007 21:04

Kaprys jest dziwny, jak się powtorzy to trzeba będzie rozbierać, przestawil się silnik, ale żeby sam? I jakoś nie pasuje do tego to otwarcie samoczynne, to pachnie jakims zwarciem przy stycznikach w mechaniźmie przy silniku.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

mmksk
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: mmksk » śr maja 23, 2007 10:26

Ja kiedyś postawiłem auto na parkingu po 2 godzinach przychodzę i widzę że szyber jest otwarty, dziwna sprawa . Teraz zawsze mam obawy czy szyber mi się nie otworzy gdy auto stoi.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”