Problem ze sterowaniem kierynku nawiewu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

rafiksk8
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Problem ze sterowaniem kierynku nawiewu

Post autor: rafiksk8 » pn maja 21, 2007 21:10

Witam! Jestem posiadaczem VW Golf'a III 1994r silnik 1.9 TDI 90 KM. I mam problem ze sterowaniem gdzie ma dmuchac powietrze gdy uruchomie dmuchawe. Juz opisuje swój problem: Wczesniej mialem problem ze sterowaniem predkoscią nawiewu ale rozwiazałem go w ten sposób ,ze kupilem cały nowy panel do sterowania ogrzewaniem i wymieniłem go. Wszystko podłączyłem tak jak było to zamontowane w starym panelu az, tu nagle gdy chciałem sprawdzić czy wszystko działa prawidłowo okazało sie,ze problem z predkością nadmuchu sie rozwiązał ale za to sterowanie tym gdzie ma dmuchac powietrze nie działa. Powietrze dmucha mi tylko przez srodkowe kanały na twarz a gdy chce np. ustawic nadmuch na szyby to owszem nadmuch na twarz nie wieje ale takze na szybe nie wieje nawet na najwyzszej predkosci. Moge tylko ustawic zeby dmuchało na twarz a reszta nie dziala. Muslalem tez ze moze zle podłączyłem te linki ale jeszcze raz odpiolem wszystkie linki i recznie nimi rusząlem i niby słychac ze sie zamykaja jakies tam klapki w sterowaniu ogrewaniem ale jak nie dmuchalo na szybe czy tez na nogi to dalej nie dmuch. MOZE ktos ma lub miiał taki sam problem i go rozwiązał jakos wiec bede wdzieczny za jakies wskazówki. BO w zimie nie wyobrazam soebie jazdy samochodem bez nadmuchu na szybe. Bedzie mi cały czas parawała. Z góry dzieki na odpowiedz. Prosze napisać mi rozwiązanie na mojego meila: aliensk8@interia.pl albo dac jakiegos linka gdzie moge zobaczyc opis tego problemu i jego rozwiazanie

Awatar użytkownika
Adamm
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
Kontakt:

Post autor: Adamm » pn maja 21, 2007 21:47

a przymocowales pancerzyk? pancerzyk ma byc na sztywno a ruszac sie ma sama linka w srodku

Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG

Awatar użytkownika
SaNoN
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: SaNoN » pn maja 21, 2007 22:18

Napewno zle podlaczyles, lub zle zacisnales pancerzyk od linki wyboru nawiewu, tez tak zrobilem gdy zmienialem podswietlenie, okazalo sie ze za slabo zacisnalem pancerzyk i sie zeslizal.

pozdrawiam.

rafiksk8
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

nawiew

Post autor: rafiksk8 » wt maja 22, 2007 08:12

Własnie o to chodzi, ze pancerzyk jest dobrze zamontowany i sie nie rusza nawet odczepiłem tą linke i trzymajac pancerzyk poruszałem tą linką co jest w srodku i niby słychac jak sie zamykaja tam w desce rozdzielczej jakies klapki co reguluja nawiew ale nic nie chce dmuchac na szybe ani na nogi. Słyszałem tez ze to moze byc przyczyna jakiegos przekażnika czy czegoś takiego, nie wiem czy to prawda moze ktoś juz miał taki problem????

Awatar użytkownika
Corvax
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Corvax » wt maja 22, 2007 09:19

1. W tym dziale piszemy TYLKO na tematy zwiazane z kwestiami technicznymi dotyczącymi silników wysokopręznych, lub z nimi zwiazanych. Problemy dotyczące aut z silnikami diesla np. zawieszenie, hamulce, elektryka, o ile nie są bezpośrednio związane z silnikiem wysokopręznym proszę umieszczać w dziale TECHNICZNE.

2. W temacie posta prosze o umieszczanie w nawiasie modelu auta: np. [MK1], [MK2] itp - automatyczne wybranie prefiksu - po lewej stronie tytułu tematu.

3. Dla własnego dobra nalezy podac oznaczenie silnika (o ile nie mamy tego zadeklarowanego w profilu), ułatwi to odpowiadającym zidentyfikowanie problemu.

4. Przed zadaniem pytania prosze skorzystac z opcji SZUKAJ - cześc powtarzajacych sie problemów jest szeroko opisana na forum.

Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”