Ile jest czujników ciśnienia oleju w 1.8 ABS??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
otocon
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Ile jest czujników ciśnienia oleju w 1.8 ABS??

Post autor: otocon » pn maja 21, 2007 13:53

jak w temacie

gdzieś czytałem ze są dwa - jeden do niskiego ciśnienia a drugi do wysokiego - czy to prawda?

Awatar użytkownika
Pinhead
Forum Master
Forum Master

Post autor: Pinhead » pn maja 21, 2007 16:23

Prawda. Niskiego ciśnienia jest wkręcony w głowice a wysokiego ciśnienia w podstawe filtra oleju.

=-Pinhead-=

Awatar użytkownika
otocon
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: otocon » pn maja 21, 2007 18:42

Pinhead pisze:Prawda. Niskiego ciśnienia jest wkręcony w głowice a wysokiego ciśnienia w podstawe filtra oleju.
prawdę mówiąc to wymieniłem oba i.... oba są "nad" filtrem oleju zaraz obok siebie (brązowy - czujnik niskiego ciśnienia i biały - czujnik wysokiego ciśnienia

tak wiec do tych co kontrolka ciśnienia pika przy niskich obrotach - też tak miałem... olej zaczął mi iśc czujnikiem... wymieniłem oba (dla spokoju) i wszystko gra :)

jeszcze tylko simering miedzy silnikiem i skrzynią.... i łozysko z przodu i będzie chyba wszystko

aaahaa gratuluje debilowi który dziś w nocy wyrwał mi listwy boczne z oznaczeniem GT - *#cenzura#* położysz jeszcze raz łapki na moim autku to rączki ci uj$%$e przy dupie! i niech ci wieśniaku wszystkie świnie w domu pozdychają!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”