listwa bezpiecznikow

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

saki1
Nowicjusz
Nowicjusz

listwa bezpiecznikow

Post autor: saki1 » sob maja 19, 2007 16:27

mam problem z kostka nr 67 od czego ona jest? jest ona pierwsza z prawej na listwie bezpiecznikow.problem polega na tym ze przekrecajac kluczyk w stacyjce,czasem rozrusznik wogole nie zakrecil po wyjeciu i wlozeniu w.w kostki przekaznika auto zapalalo, w tej chwili to juz nie pomaga, pytania do fachowcow;
1 czy wystraczy jak wymienie tylko ta kostke nr 67??
2 czy moze nalezy wymienic cala listwe bo moze jest na niej jakies przebicie lub zwarcie??
3.Czy mial ktos moze podobna sytauacje jesli tak to prosze o pomoc.

z gory dziekuje wszystkim ktorzy znajada swoj cenny czas na udzielenie mi pomocy.

Awatar użytkownika
vwarek
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Auto: Bora
Silnik: AQN

Post autor: vwarek » sob maja 19, 2007 16:45

saki1 pisze:mam problem z kostka nr 67 od czego ona jest?
Na 99% przekaźnik pompy paliwa.
saki1 pisze:przekrecajac kluczyk w stacyjce,czasem rozrusznik wogole nie zakrecil
Najprawdopodobniej padła Ci kostka stacyjki..

The quieter you become, the more you are able to hear...

Obrazek

saki1
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: saki1 » sob maja 19, 2007 17:07

jutro jade na gielde tylko teraz nie wiem co kupic ta kostke nr 67 czy cos innego jesli znasz cene przynajmniej orientacyjna to bede wdzieczny nie chcialbym przeplacic.

Awatar użytkownika
vwarek
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Auto: Bora
Silnik: AQN

Post autor: vwarek » sob maja 19, 2007 17:23

Zanim cokolwiek kupisz zlokalizuj usterkę a zacznij właśnie od kostki stacyjki.
Ten przekaźnik 67 jest pewnie dobry i nie trzeba go wymieniać.

The quieter you become, the more you are able to hear...

Obrazek

saki1
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: saki1 » sob maja 19, 2007 21:59

vwarek pisze:Zanim cokolwiek kupisz zlokalizuj usterkę a zacznij właśnie od kostki stacyjki.
Ten przekaźnik 67 jest pewnie dobry i nie trzeba go wymieniać.
Jak bylem u elektryka to stwierdzil ze ta cala listwa jest uwalona,i ze musze ja zmienic, tak na marginesie to jeszcze resetuje mi sie zegarek elektroniczny oraz licznik kilometrow jazdy dziennej.w momencie gdy przekrece kluczyk i rusze (teraz niestety nawet tego sie nie da)np jade 15 min zegarek pokazuje 00:15 wylaczam samochod wsiadam przekrecam kluczyk i godzina juz jest 00:00.

A co do tego przekaznika 67 to po wylaczaniu stacyjki i wyjeciu go z listwy to jest on bardzo goracy a jego nozki strasznie parza. maja
Dlatego tez doczepilem sie do tego przekaznika.
Sprawdzic sam nie mam jak bo jestem narazie laikiem bo autko kupilem niedawno,i sam go jeszcze nie znam a wiesz ilu czycha naciagaczy i innym fachowcow dzieki ktorym program usterka istnial.

w zalaczniku zrobilem zdjecia tej kostce a dokladnie im nozka

juz teraz dziekiuje ci za to ze podjoles sie konwersacji na ten temat Obrazek

[ Dodano: 20 Maj 2007 16:42 ]
kupilem dzis dwa te przekazniki wsadzilem jeden z tych kupionych i zapalil.po czym wyjolem ten kupiony,wsadzilem stary,i hula na starym, choc nie obylo sie bez jedengo takiego incydentu jaki opisywalem wczesniej.
czekam na skrzynke bezpiecznikow bo kupilem na allegro i ja wymienie, mam nadzieje ze to rozwiaze moj problem.

ps. te numerki przekaznikow nie maja znaczenia bo mialem 67 a teraz kupilem nr 207 i drugi bez numerku,tak wiec wazne by sie te nozki zgadzaly,
jesli chodzi o krakow to uwaga bo na gieldzie jest kilku naciagaczy, jeden chcial mi przekaznik sprzedac za 25 zl ( ja kupilem po 5 zl).
jak wymieni mi elektryk skrzynke bezpiecznikow to napisze bo cos czuje ze nie jedna " trójka" ma z tym problemy.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”