szkło do halogenu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

szatanek
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

szkło do halogenu

Post autor: szatanek » czw maja 17, 2007 17:36

Witam, panowie kupiłem sobie ostatnio halogemy do MK3, cena była dobra więc je kupiłem ale jedno szkło jest troszke zmatowiałe i ma malutkie odpryski od piasku i małych kamyczków, i moje pytanie jest takie czy da sie w takim halogenie wymienic samo szkło, wiadomo ze trzeba było by to wklejać, czy moze jest inna metoda zeby pozbyc sie tych micro odprysków??

kley

Post autor: kley » czw maja 17, 2007 18:13

Jakbys gdzies znalazl takie szkła, to chetnie bym kupil prawe i lewe, a jezeli nie znajdziesz, to mozesz sprobowac zrobic jak ja:
Najpierw papier scierny wodny 1000, potem 2000 i na koniec polerka samochodowa, pasta polerska i szlifowanie do błysku, jest troche zachodu i cudow tez nie bedzie, ale pomaga i wyglada o niebo lepiej...

szatanek
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: szatanek » czw maja 17, 2007 19:02

No własnie przydałoby mi sie takie szkło ale cięzko znaleśc, a z tym polerowaniem to trochę sie boję zeby nie zrobić gorzej niż jest, a czy ktoś z was polerował tak szkła i z jakim efektem??

Awatar użytkownika
jawel
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: jawel » czw maja 17, 2007 19:07

szatanek pisze:No własnie przydałoby mi sie takie szkło ale cięzko znaleśc, a z tym polerowaniem to trochę sie boję zeby nie zrobić gorzej niż jest, a czy ktoś z was polerował tak szkła i z jakim efektem??
bez obaw nawet szyby tak robią ale jest trochę roboty

one loVWe

szatanek
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: szatanek » czw maja 17, 2007 19:12

Ale powiedzcie jak to robić konkretnie, od czego zacząc , jakich past uzywać?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”