poduszka silnika przy skrzyni biegów

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

rossi
Nowicjusz
Nowicjusz

poduszka silnika przy skrzyni biegów

Post autor: rossi » czw maja 17, 2007 17:10

Witam
Przy ruszaniu do tyłu jak i do przodu oraz przy hamowaniu silnikiem zaczeło mi cos kołatac w komorze silnika. Dzis stwierdzilem ze śrubka ktora od gory jest wkrecona w poduszke silnika przy skrzyni biegow nie jest dokrecona.Nie moge jej dokrecic ani odkrecic bo poduszka sprezynuje, a od dolu nie widze zadnej srubki ktorą moglbym przytrzymac Moze ktos mi podpowiedziec jak to dokrecic albo jak wogole wyglada montaz takiej poduszki ?
Temat dotyczy takiej poduszki
Obrazek

szatanek
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: szatanek » czw maja 17, 2007 17:59

Witaj, kolego ta poduszka ma gwint wewnątrz a w nią od góry wkręcasz śrubę, czyli niczym od dołu nie przytrzymasz, ale dziwi mnie to ze jak silnik jest na niej oparty to podczas dokręcania ci spręzynuje, ostatnio u siebie ją odkręcałem i wiem ze dostęp jest do kitu, moze spróbuj jakims morsem złapać z ten talerzyk w poduszce i najpierw całkiem odkręc i przeczysc gwint, ale najpier popryskaj WD.

[ Dodano: 17 Maj 2007 18:03 ]
A zeby całkiem tą poduche wymienić to musisz, poodkręcać tez 2 boczne śruby, i na lewrku podnieść ten bok silnika i to dość mocno bo ta poducha siedzi w takiej rurze i inaczej jej nie wyjmiesz, łatwiej jest wyjąć jak poluzujesz śruby łapy silnika, u mnie w TDI łapa ma 3 śruby ale marny dostęp do nich , u Ciebie w benzynie moze jest lepiej.pzdr.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”