Dziwny odgłos dochodzący z silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dziwny odgłos dochodzący z silnika
Problem polega na tym, że jak odpale auto to słychać taki dziwny odgłos ( trykanie ). Występuje też podczas jazdy na niższych biegach. Jak dodaje gazu to ten odgłos się nasila. Objaw ten nie zawsze występuje. Co to może być?? Proszę o jakieś porady

te  trykanie  powinno byc  słyszalne  przez  moment 2-3 sekundy  po uruchownieniu  silnika   prawdopodobnie  to  zawory ale  trudno  bedzie  stwierdzic  jednoznacznie  siedzac  przed kompem  sam  monowtrysk  mozę  wydawac  takie odgłosy ale   byś  coś  odczuwał na  silniku ale nie  zaszkodzi przeczyścić   wtyczki idące  do  mono

Ostatnio zmieniony wt maja 15, 2007 21:45 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.

a moze silniczek krokowy na wykonczeniu i tak sobie pyrka? u mnie tez tak jest i stwierdzili ze to moze byc wlasnie to, na forum spotkalem sie z wypowiedzia ze moze to byc napinacz paska rozrzadu, pojedz gdzies i spytaj sie o te dwie rzeczy i napisz co Ci powiedzieli:) bo ja sam tez nie wiem co to moze byc u mnie, moze u Ciebie ktos madrzejszy bedzie