brak iskry po zmianie skrzyni
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
Nie rozumiem, jest to napięcie 5V czy nie (chyba nie sprawdzasz na kablu sygnałowym). I nie podłączaj żarówki do zasilania czujników, tylko diody lub Voltomierz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Sprawdzałem na kablu + biało-czerwonym. Dioda zaświeciła po zmasowaniu. Dotąd dysponowalem tylko żarówką. Ale dokładnie wartości U nie znam. Domniemywam że może być ok. 5V. A kabel sygn. do masy impulsowo dotykając dawał iskrę z cewki (wszystko na zapłonie). Więc ECU i cewka powinny być ok. Wychodzi że hall.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Sądziłem że żaróweczka 7w zajarzy lekko. Jednak się przeliczyłem.
[ Dodano: Sob Maj 19, 2007 10:15 ]
Załatwiłem sobie już dwa apar. zapł. z czujnikami -używki- i po założeniu żaden nie dał iskry. Zauważyłem też że kontrolka oleju nie pulsuje jak gdy zapalał tylko świeci. Będę jeszcze szukał innego pewnego halla. Jak na razie lipa.
[ Dodano: Wto Maj 22, 2007 13:34 ]
I dalej lipa! Właśnie założyłem nówkę halla bosch 150.- Po naszej wspólnej analizie, byłem pewien że to ten czujnik. Straciłem koncepcję. O co chodzi?
[ Dodano: Wto Maj 22, 2007 21:13 ]
Temat umarł choć problem nie rozwiązany. Pozostaje mi ponownie sprawdzić cewkę. Nie czekam z punktami na znalezienie usterki. Dla tych co mi mądrze radzili.
[ Dodano: Sob Maj 19, 2007 10:15 ]
Załatwiłem sobie już dwa apar. zapł. z czujnikami -używki- i po założeniu żaden nie dał iskry. Zauważyłem też że kontrolka oleju nie pulsuje jak gdy zapalał tylko świeci. Będę jeszcze szukał innego pewnego halla. Jak na razie lipa.
[ Dodano: Wto Maj 22, 2007 13:34 ]
I dalej lipa! Właśnie założyłem nówkę halla bosch 150.- Po naszej wspólnej analizie, byłem pewien że to ten czujnik. Straciłem koncepcję. O co chodzi?
[ Dodano: Wto Maj 22, 2007 21:13 ]
Temat umarł choć problem nie rozwiązany. Pozostaje mi ponownie sprawdzić cewkę. Nie czekam z punktami na znalezienie usterki. Dla tych co mi mądrze radzili.