[mk2] Spalanie gazu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2] Spalanie gazu
Dziwna sprawa,bo słyszałem że na gazie powinien palić mniej więcej podobnie czy to w mieście czy trasie,a u mnie w trasie przy prędkościach rzędu 140-150 i dość sortowej jeździe spala 9-10l gazu,a w mieście przy w miare ekonomicznej jeździ spala 14-15l gazu,oczywiście na 100km.
Co może być prczyczyną?
Co może być prczyczyną?
No cóż , na sprzedaż
:(
U mnie spalanie kształtuje się na poziomie:
Trasa:
-90-100km/h - 8.5-9.0l /100km
-120-140km/h - 7.6-9.0 l/100km (przy płynnej jeździe pali mi mniej przy takich prędkościach niż przy np 90...nie ściemniam bo wszystko zapisuję )
Miasto:
tu już zależy od natężenia ruchu,a styl jazdy raczej normalny
spalanie: 9-13 l/100km
Przdewszystkim ma tu duże znaczenie jakość gazu bo po tym co ja zaobserwowałem i notowałem to przy takim samym stylu jazdy (szczególnie trasa) to różnica w spalaniu czasmi mi dochodzi do 3 l/100km.
Ale warto dać na analizator spalin i wyregulować instalację dokładnie i sprawdzić filterek gazu.
Trasa:
-90-100km/h - 8.5-9.0l /100km
-120-140km/h - 7.6-9.0 l/100km (przy płynnej jeździe pali mi mniej przy takich prędkościach niż przy np 90...nie ściemniam bo wszystko zapisuję )
Miasto:
tu już zależy od natężenia ruchu,a styl jazdy raczej normalny
spalanie: 9-13 l/100km
Przdewszystkim ma tu duże znaczenie jakość gazu bo po tym co ja zaobserwowałem i notowałem to przy takim samym stylu jazdy (szczególnie trasa) to różnica w spalaniu czasmi mi dochodzi do 3 l/100km.
Ale warto dać na analizator spalin i wyregulować instalację dokładnie i sprawdzić filterek gazu.
No tak też myśle że filtr powietrza już jest fest zarąbany,k&n leży w garażu ale nie mam czasu założyć,i wtedy napewno pojade na regulacje.
Mam komputer zczytujący z sondy lambda i z innych czujników wszystkie paramtry,więc dlatego tak mnie to dziwi.
A co może mieć do tego filtr gazu?
Oczywiście jak bęedzie trzeba to też wymienie.
Mam komputer zczytujący z sondy lambda i z innych czujników wszystkie paramtry,więc dlatego tak mnie to dziwi.
A co może mieć do tego filtr gazu?
Oczywiście jak bęedzie trzeba to też wymienie.
No cóż , na sprzedaż
- losnorwoks
- Nowicjusz
- Kontakt: