Witam.
Posiadam golfa 3 z silnikiem ABF od kilku dni mam problem z komputerem. Zawiesza mi się średnie spalanie (na najniższej wartości), średnia prędkość, czas jazdy oraz przejechane kilometry. W sumie tylko zegar działa poprawnie. Resetowałem go 2 razy odpinająć kleme ale dalej to samo. Orientuje się ktoś co się dzieje i jak to naprawić?
Zawiesza się komputer
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zawiesza się komputer
Ostatnio zmieniony pn maja 14, 2007 22:49 przez Ignashov, łącznie zmieniany 1 raz.
Wydaje mi się, że temperaturę pokazuje prawidłowo. Temp. zew. dzisiaj pokazywał od 28 do 30 wiec chyba się zgadza. Co do temp silnika pokazywał tak jak zawsze. Jedynie występuje problem z odczytami jak napisałem wyżej.
Wcześniej mi się wszystko kasowało i było ok. Teraz to mi w sumie wszystko sumuje (oprócz średniego spalania i średniej prędkości). np. czas jazdy wczoraj jechałem 12 min, dzisiaj 1h i 10 min = 1h i 22 min. To samo z przejechanymi kilometrami. Co do średniego spalania to mi pokazuje najniższą wartość jaką udało się osiągnąć. Co robić??
[ Dodano: 15 Maj 2007 13:45 ]
Widze, że chyba mi nikt nie pomoże
[ Dodano: 19 Maj 2007 19:55 ]
Może wcześniej to źle napisałem wiec wstawiam inny opis.
Na początku jak kupiłem auto to przez jakieś 2 tyg. działał on tak. Rano jak wsiadałem do niego wszystkie wartości (czas jazdy, km, średnia prędkość, średnie spalanie, temp. oleju, temp. zew) były wyzerowane. Podczas jazdy wszystkie wartości pokazywały się itp. Następnego dnia wszystkie wartości znowu były wyzerowane itp. Chyba tak ma być poprawcie mnie jeśli sie mylę.
Od jakiegoś tygodnia komputer sumuje wszystkie wartości (oprócz temp. oleju i zew - to pokazuje prawidłowo). Czy to może być problem w ustawieniach? Można to jakoś przestawić? Największy problem to średnie spalanie, teraz jego wartość się niewiele zmienia. Jak przycisne to pokaże mi więcej o jakieś 0,1-0,2. Wygląda na to że to też sumuje. Mam nadzieje, że nic sie nie zepsuło.
[ Dodano: 31 Maj 2007 18:56 ]
Można wywalić!
Wcześniej mi się wszystko kasowało i było ok. Teraz to mi w sumie wszystko sumuje (oprócz średniego spalania i średniej prędkości). np. czas jazdy wczoraj jechałem 12 min, dzisiaj 1h i 10 min = 1h i 22 min. To samo z przejechanymi kilometrami. Co do średniego spalania to mi pokazuje najniższą wartość jaką udało się osiągnąć. Co robić??
[ Dodano: 15 Maj 2007 13:45 ]
Widze, że chyba mi nikt nie pomoże
[ Dodano: 19 Maj 2007 19:55 ]
Może wcześniej to źle napisałem wiec wstawiam inny opis.
Na początku jak kupiłem auto to przez jakieś 2 tyg. działał on tak. Rano jak wsiadałem do niego wszystkie wartości (czas jazdy, km, średnia prędkość, średnie spalanie, temp. oleju, temp. zew) były wyzerowane. Podczas jazdy wszystkie wartości pokazywały się itp. Następnego dnia wszystkie wartości znowu były wyzerowane itp. Chyba tak ma być poprawcie mnie jeśli sie mylę.
Od jakiegoś tygodnia komputer sumuje wszystkie wartości (oprócz temp. oleju i zew - to pokazuje prawidłowo). Czy to może być problem w ustawieniach? Można to jakoś przestawić? Największy problem to średnie spalanie, teraz jego wartość się niewiele zmienia. Jak przycisne to pokaże mi więcej o jakieś 0,1-0,2. Wygląda na to że to też sumuje. Mam nadzieje, że nic sie nie zepsuło.
[ Dodano: 31 Maj 2007 18:56 ]
Można wywalić!