Pojawil sie komunikat: bremsbelag prufen
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Piter.5
- Użytkownik
- Kontakt:
Pojawil sie komunikat: bremsbelag prufen
W trakcie jazdy na komp.wyswietlił sie napis BREMSBELAG PRUFEN.Co moze oznaczac?
Prosze o pomoc
PRECYZUJ TEMATY !!!
Prosze o pomoc
PRECYZUJ TEMATY !!!
Ostatnio zmieniony pn maja 14, 2007 11:13 przez Piter.5, łącznie zmieniany 1 raz.
- Piter.5
- Użytkownik
- Kontakt:
PitrekT,własnie dzisiaj zawadziłem spodem na tych naszych zaje...drogach.Nastepnie po jakims czasie pojawił sie ten komunikat,oraz zauwazyłem wyciek jakiegos płynu z pod spodu auta,czy moze byc to płyn hamulcowy?Jezeli chodzi o stan klocków to były wymieniane na nowe jakies miesiac temu wiec powinny byc ok. Co dalej robic? jezeli to hamulce,to nawet do serwisu nie dojade
- niebieski91
- SHARIKOWIEC
- Kontakt:
sprazwdź zbiorniczek z płynem i zobacz jaki jestjego stan to będziesz wiedzial czy ci wyloecial. Moze przedziurawiłeś jakiś przewodzik.Piter.5 pisze:ok,dzieki jutro jade
Mnie też wydaje sie że to info o klockach - a kontrolka ci sie nie świeci oznaczona nr 8
tzn taki sam obrazek
[ Dodano: 13 Maj 2007 22:51 ]
no i skąd kapie musisz sprawdzić to podstawa chyba no nie bo sam opis cieczy to troche malo
- Piter.5
- Użytkownik
- Kontakt:
niebieski91,kontrolka nr.8 paliła sie.Własnie wróciłem z serwisu,odpiał sie jakis przewod od czujnika klocków pewnie wtedy gdy zawadzilem spodem Te nasze drogi ... Ciecz pod autem była z klimatyzacji, ale to tez juz wyjasnione.Kontrolka zgasla,płyn hamulcowy nie wyciekał,klimatyzacja po przegladzie.
dzieki Wszyskim za info
pozdrawiam
[ Dodano: 14 Maj 2007 12:59 ]
niebieski91, masz moze opis do tej fotki? przydał by sie
dzieki Wszyskim za info
pozdrawiam
[ Dodano: 14 Maj 2007 12:59 ]
niebieski91, masz moze opis do tej fotki? przydał by sie
-
- Nowicjusz
- niebieski91
- SHARIKOWIEC
- Kontakt:
"Bremsbelag Prufen"
Witam Wszystkich. Mam Passata B5 i pojawił mi się błąd "Bremsbelag Prufen" co oznacza wymiana klocków. Sprawdziłem klocki tylne były lekko dojechane i je wymieniłem a przednie są ok. Po zmianie klocków błąd nie wygasnął. Sprawdzałem czujniki odłączałem i psikałem preparatem i dalej świeci. Jak mogę usunąć ten błąd
Proszę o szybki infy. Z góry dziękuję.
Proszę o szybki infy. Z góry dziękuję.
<VW>