Grzejące się koła!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Grzejące się koła!!!
Witam, Ludzie pomocy. Grzeja mi się przednie koła. Zmieniłem uszczelki w głowiczkach (tłoczki były ok tzn. bez żadnych rys, można je wcisnąć palcami), zmieniłem przewody gumowe z przodu, tarcze na nowe, bo tamte cienkie były i klocki też wymieniłem, dokładnie wyczyściłem gniazda klocków i co? dalej się tak grzeją żę gumą smierdzi i parzą na odcinku już 10 km. POMOCY
PS. Próbowałem mało hamować ale to nic nie dało...
PS. Próbowałem mało hamować ale to nic nie dało...
Ostatnio zmieniony pn maja 14, 2007 11:12 przez Angelus, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam. Wydaje mi się że Dziejo ma racje ale obserwuj to żebyś nie narobił sobie jeszcze większych problemów. Mam do Ciebie dwa pytanka związane z zawieszszeniem a konkretnie ze sprężynami. Skoro robiłeś hamulce to może zwróciłeś uwagę jakie jest oznaczenie barwne na Twoich springach? I czy Twój golf jest też bardzo sztywny? Zakładam że masz seryjne zawieszszenie. Pozdro.
hamulce sa prawidłowo odpowietrzone, a łożyska chyba nie mają nic do grzania się kół ,hyba że sa zatarte ale wtenczas koła by się nie obracały. Mam jeszcze wrażenie, że coś może być nie tak z hamulcem, bo po wciśnięciu mocno jest taki delikatnie gumowy a nie sztywny. Niestety nie przyglądnołem się oznaczeniu sprężyn ale mój gofer też jest twardy jak i wszystkie gofery...
Witam , ostatnio bardzo podobny problem miał mój kolega w Megance ... Klocki ,tłoczek chodziły luzno ,a po jezdzie (właśnie około 10 km.) zaczynały blokować przednie hamulce..
I co sie okazało ,,??? wystąpił jakiś problem z serwem ,nie odbijała membrana i blokowała pompę ... Wystarczyło wyciągnąć na chwile przewód podciśnieniowy z serwa i i hamulce odpuszczały .Docelowo zakończyło to sie wymiana serwa , teraz jest ok .
Proponuje Ci to sprawdzić , w momencie jak ci zaczną blokować hemple , zatrzymaj sie i wyciągnij z serwa przewód podciśnienia i sie okaże czy to jest to ,,,powodzenia
I co sie okazało ,,??? wystąpił jakiś problem z serwem ,nie odbijała membrana i blokowała pompę ... Wystarczyło wyciągnąć na chwile przewód podciśnieniowy z serwa i i hamulce odpuszczały .Docelowo zakończyło to sie wymiana serwa , teraz jest ok .
Proponuje Ci to sprawdzić , w momencie jak ci zaczną blokować hemple , zatrzymaj sie i wyciągnij z serwa przewód podciśnienia i sie okaże czy to jest to ,,,powodzenia
Re: Grzejące się koła!!!
miałem podobnie - wymieniłem tarcze i kolcki a koła sie grzały - przyczyną były tylne hamulce (prawie nie hamowały) szybka renowacja tylnych tłoczków i przód jest chłodny