szybko grzeje się golfik...???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Kamil Włodi
- Mały gagatek
- Kontakt:
szybko grzeje się golfik...???
VWiitam
zauwarzyłem że jak się zrobiło ciepło, strasznie szybko nagrzewa się silnik... wydaje mi się że jest chyba chłodnica zapchana.... chyba że coś innego...
chłodnica jest od nowości 260tyś., więc proszę o porady czy lepiej czyścić czymś układ czy kupić nową chłodnicę...
pozdrawiam
zauwarzyłem że jak się zrobiło ciepło, strasznie szybko nagrzewa się silnik... wydaje mi się że jest chyba chłodnica zapchana.... chyba że coś innego...
chłodnica jest od nowości 260tyś., więc proszę o porady czy lepiej czyścić czymś układ czy kupić nową chłodnicę...
pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: szybko grzeje się golfik...???
To chyba normalna sprawa ze jak jest ciepło to sie szybko nagrzewa! Im szybciej sie nagrzeje tym lepiej mniej pali myślę ze jak utrzymuje równo temperaturę i nie przekracza +/- 90st. to jest OK! a jeśli przekracza 90st. to najpierw sprawdź czy sie wentylator załącza!Kamil Włodi pisze:VWiitam
pozdrawiam
- silent_rob
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Kamil Włodi
- Mały gagatek
- Kontakt:
VWitam
hmm czyli jest chyba ok wsystko...?;)
termostat dobry bo wyminiłem.
a 90st. tzn. na środku wskaźnika??? mam mk2, czasami jak się nadrzeje to lekko przekracza środek ale wiatrak się włączy i go ostudzi.
chodzi mi głównie o to że jak wracam z pracy a mam ok. 10km to stoję w korku i wentylator włącza się ze 3razy... czy to nie za często że tak się nagrzewa...???
pozdrawiam
termostat dobry bo wyminiłem.
a 90st. tzn. na środku wskaźnika??? mam mk2, czasami jak się nadrzeje to lekko przekracza środek ale wiatrak się włączy i go ostudzi.
chodzi mi głównie o to że jak wracam z pracy a mam ok. 10km to stoję w korku i wentylator włącza się ze 3razy... czy to nie za często że tak się nagrzewa...???
pozdrawiam