Wysoka temperatura
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Sprawdź jszcze w jakim stanie masz korek od wlewu chłodziwa - to ważne by nie był uszkodzony, pęknięty itp. W tym korku jest zaworek regulujący ciśnienie.
Ja miałem podobny problem - po wymianie korka problemy znikneły!!!
Koszt korka to 10 PLN, spróbuj, niewielkie pieniądze a może pomóc - naprawde
[ Dodano: 12 Maj 2007 13:57 ]
A co do czujników temperatury to nie kupuj nieoryginalnych!!! One zazwyczaj przekłamują o ok 20'C. lepiej kupić uzywany oryginalny - też przerabiałem w swoim Golfie ten problem i wiem jak to jest
Ja miałem podobny problem - po wymianie korka problemy znikneły!!!
Koszt korka to 10 PLN, spróbuj, niewielkie pieniądze a może pomóc - naprawde
[ Dodano: 12 Maj 2007 13:57 ]
A co do czujników temperatury to nie kupuj nieoryginalnych!!! One zazwyczaj przekłamują o ok 20'C. lepiej kupić uzywany oryginalny - też przerabiałem w swoim Golfie ten problem i wiem jak to jest
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Ja też myślałem że mój korej jest dobry, a okazało się zupełnie co innego.lokomotywa pisze:no korek nie popekany wygląda że nic mu nie jest
Lepiej zmień - koszt niewielki a może się okazać że naprawde warto.
A co do czujnika to jeżeli masz nieoryginalny to może przekłamywać wskazania. Ja kiedyś kupiłem nowy jakiś zamiennik i okazało się że cały czas miałem w silniku tem ponad 110'C! Pojechałem na szrot i kupiłem używany - oryginalny i normalnie pokazywał temperature
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
z tymi czujnikami to czaje o co chodzi korek wymienie, ale jeśli wentylator sie nie włacza to nie wina czyjnika musi cos być popiep... może korek winny ale ja chyba bym stawiał na uszcelke głowicy (zapowietzranie układu) no bo nie wiem co jeszcze mogło by być??
kiedyś w bisie miałem taki bajer że wirnik pompy sie odkręcił i woda nie miała obiegu ale to juz temat na grubą książke co sie ztym bisem działo heeh
jak sądzicie jak duże zniszczenie sieje jazda z tak wysokimi temp.?? jak ten silnik 1.8 abs znosi tak ciężkie warunki pracy??
kiedyś w bisie miałem taki bajer że wirnik pompy sie odkręcił i woda nie miała obiegu ale to juz temat na grubą książke co sie ztym bisem działo heeh
jak sądzicie jak duże zniszczenie sieje jazda z tak wysokimi temp.?? jak ten silnik 1.8 abs znosi tak ciężkie warunki pracy??
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
a co wtedy jak zewre i bedzie kręcił zrobie krutką jazede i bedzie 120 a chłodnica zimna?? a witrak w bezruchu??
dochodze do wniosku takiego: na zegarku jest 120 a chłodnica zimna (termostat wy mieniony) wiatrak nie kręci- zapowietrzony układ powoduje to iż termostat sie nie otwiera czego wynikiem jest niewłączajacy sie wentylator
dochodze do wniosku takiego: na zegarku jest 120 a chłodnica zimna (termostat wy mieniony) wiatrak nie kręci- zapowietrzony układ powoduje to iż termostat sie nie otwiera czego wynikiem jest niewłączajacy sie wentylator
Jeżeli na zegarku jest 120'C a chłodnica zimna tzn. że chłodnica jest niedrożna (moim zdaniem).
Po krótkiej jeździe sprawdź czy chłodnica jest równomiernie nagrzana, czy węże doprowadzające chłodziwo są mięki i gorące.
Jeżeli chłodnica będzie z jednej strony zimna a z drugiej ciepła a do tego przewody doprowadzające chłodziwo są zimne i twarde = chłodnica do wymiany brak drożności w chłodnicy. Wtedy wiatrak sie nie będzie kręcił bo w miejscu w którym mierzy tempreature może być chłodnica niedogrzana i sie nie załączy.
Po krótkiej jeździe sprawdź czy chłodnica jest równomiernie nagrzana, czy węże doprowadzające chłodziwo są mięki i gorące.
Jeżeli chłodnica będzie z jednej strony zimna a z drugiej ciepła a do tego przewody doprowadzające chłodziwo są zimne i twarde = chłodnica do wymiany brak drożności w chłodnicy. Wtedy wiatrak sie nie będzie kręcił bo w miejscu w którym mierzy tempreature może być chłodnica niedogrzana i sie nie załączy.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Albo jest złe odpowietrzenie, cienki wężyk idący do zbiorniczka wraz z jego króćcami do sprawdzenia czy drożne (ew. przetkać drutem).
Druga możliwość: źle zamontowany termostat, odwrotnie albo coś w tym stylu.
Po licho kombinować z czujnikmai jeśli przed wymianą termostatu były ok. Chyba że nie były?
Druga możliwość: źle zamontowany termostat, odwrotnie albo coś w tym stylu.
Po licho kombinować z czujnikmai jeśli przed wymianą termostatu były ok. Chyba że nie były?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- krzysiek82
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Rożnica temperatury pomiędzy tą na desce a w zbiorniczku nie jest wielka, ponieważ rurki nie są metalowe i nie powoduje to nadmiernego chłodzenia płynu w obiegu. U mnie na desce jest 110c a w zbiorniczu 90c
[img]http://www.usersigs.com/site/data/media/10/Sans_titre-2.gif[/img]
[img]http://images4.fotosik.pl/170/6664f3af63388f0d.jpg[/img]
GSM: 600-827-446
[img]http://images4.fotosik.pl/170/6664f3af63388f0d.jpg[/img]
GSM: 600-827-446