Szukam nr silnika w golfie II 1.3 na pełnym wtrysku rok 89
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Szukam nr silnika w golfie II 1.3 na pełnym wtrysku rok 89
Auto mam dokupienia w niemczech i nie moge znalesc numer u. Szukam nr silnika w golfie II 1.3 na pełnym wtrysku. Ile ma miec cyfr ten nr. Prosze o pomoc!
Jeżeli nie znajdziesz nr na bloku nad obudową sprzęgła (patrząc z przodu po prawej stronie poniżej aparatu i króćca wody) to poszukaj na nadlewie płaszczyzny bloku tuż nad łapą mocowania alternatora - ten nr nie ma oznaczenia literowego - prawdopodobnie blok był w Niemczech wymieniany. Ja tak miałem i rejestracja bez problemów.
tak jak ktos napisal
sa w 2 miejscach :
pod kopulka aparatu zaplonowego, najczesciej trzeba poszorowac dosc konkretnie szczotka druciana.
ale jest drugie miejsce (psot powyzej)jak otworzysz maske i patrysz, to po lewej jest alternator...i pomeidzy alternatorem a kolektorem wydechowym jest taki "schodek" przy bloku silnika tam tez najczesciej trzeba dobrze poczyscic...ale nie zgodze sie,ze blok byl wymieniany. Wszystkie silniki 1.3Nz ktore widzialem tam mialy numery.
pod kopulka aparatu zaplonowego, najczesciej trzeba poszorowac dosc konkretnie szczotka druciana.
ale jest drugie miejsce (psot powyzej)jak otworzysz maske i patrysz, to po lewej jest alternator...i pomeidzy alternatorem a kolektorem wydechowym jest taki "schodek" przy bloku silnika tam tez najczesciej trzeba dobrze poczyscic...ale nie zgodze sie,ze blok byl wymieniany. Wszystkie silniki 1.3Nz ktore widzialem tam mialy numery.
pozdrawiam
Jatzek, golf mk2 1.3iNZ
Jatzek, golf mk2 1.3iNZ