Czy dobrze założyłem rozrząd golf III 1.8

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

apiwo
Nowicjusz
Nowicjusz

Czy dobrze założyłem rozrząd golf III 1.8

Post autor: apiwo » pn kwie 25, 2005 13:26

Panowie pomóżcie
W sobote zabrałem się za zmianę rozrządu w moim golfie 1,8 Nie jestem zawodowym mechanikiem ale troszkę znam się na tym. Miałem do pomocy książkę napraw ale nie pomogła mi zbytnio ona. A więc w skrócie Jak zdjąłem pasek to ustawienia się zmieniły (nie będę pisał w jaki sposób) więc zrobiłem tak wał na 1 tłoku w GMP (ustawienie przez wziernik w obudowie skrzyni) Wałek rozrządu tak aby znaki OI na kole i obudowie się pokrywały Natomiast wałek pośredni ustawiłem tak aby palec aparatu zapłonowego pokazywał wycięcie na aparacie (1 tłok) Niestety po takim ustawieniu znaki na kole pośrednim (tylko które kropka i OI nie pokrywały się ze znakami na kole założonym na wał) ale fura zapaliła z pierwszego i ładnie chodzi Mam też pytanie czy różnica ok 3mm po założeniu i naciągnięciu paska na znakach wałka rozrządu i obudowie jest dopuszczalna ? Rolkę napinającą powinno naciągać się przeciwnie do ruchu wskazówek zegara (tak pisze instrukcja ale wtedy rolka zawadza o obudowę) i czy jest jakiś sposób żeby zdjąć dolną plastikoa obudowę rozrządu nie zdejmując koła pompy wody
Niech ktoś pomoże !!!!!!!!
Z góry dziękuję

Awatar użytkownika
GEORG
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: GEORG » pn kwie 25, 2005 19:54

Chętnie bym ci pomógł ale musiałbym to zobaczyć. Z kąd jesteś?

apiwo
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: apiwo » wt kwie 26, 2005 07:12

Niestety daleko CIECHANÓW 100km na północ od Wwy Ale mam pytanie za co odpowiada wałek pośredni tylko za zapłon czy za coś jescze Po montażu paska silnik chodzi bez zarzutu ale mam jechać w trasę i boję się żeby w trakcie się coś nie rozpadło

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”