Jak sprawdzić czy pompa paliwa jest sprawna czy skopcona?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak sprawdzić czy pompa paliwa jest sprawna czy skopcona?
Właśnie wymieniam kostkę za stacyjką (dziś rozebrałem - jutro bede składał , która prawdopodobnie odpowiada za gaśnięcie mojego G w czasie jazdy. Chodzi mi jednak po glowie mysl czy czasem pompa paliwa nie siadła... Jak najprościej to sprawdzić? THX
Pozdro for all "golfista`s"
tylko że właśnie w tym rzecz że zasysanie słychać... raz na 15-20 prób uruchomienia silnika... wygląda to tak że w 98% próbach zapalenia samochodu po przekręceniu kluczyka "do połowy" nie słychać dosłownie nic - tylko lampki sie zapalają, a kręcąc dalej moge wychechłać rozrusznik a auto i tak nie zapali. Co innego w pozostałych przypadkach. Zapala tak jak powinien tylko że prawdziwą zgadywanką jest kiedy zgaśnie! po 100 metrach, 2 km czy wcale (bo takie przypadki miałem).
Pozdro for all "golfista`s"
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Pompa musi wytworzyc odpowiednie w cisnienie w zbiorniku minimalne jezeli takie jest nie slychac jej
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
hmm kurde a powiedzcie mi .. bo tez mam jakis dziwny problem z zapalaniem auta jak postoji tak z 5 godzin ( na ciepłym pali na dotyk) jak przekrece zapłon to słysze takie bzzz cichutkie ale przez moze 2 sekundy .. czy tak ma chodzic pompa ?? czy ma cały czas buczeć ?? mogłby ktos wrzucic mi fotke obrazującą który przewó w silniku trzeba wypiąć zeby zobaczyc czy leci paliwo po przekręceniu zapłony ?? bo nie wiem czy to pompa ma problem czy cos innego sie sypie :/
dzieki za pomoc i za fotke
dzieki za pomoc i za fotke
- Paweł Marek
- V.I.P.
tak ma pompa się zachowywać. Wyjmij ten wąż którym paliwo dochodzi do wtrysku - masz tam strzałkę
Ostatnio zmieniony pn wrz 01, 2008 22:19 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Heh, uciążliwy problem Ci się trafił.
Wystarczy wymienić przekaźnik załączający pompkę i po problemie.
Przekaźnik ten znajdziesz pod maską po prawej stronie na podszybiu. Niestety nie pamiętam jego oznaczenia.
Aha, pompka powinna się włączać przy każdym przekręceniu kluczyka. Co ciekawe, działa ona na wyłączniku czasowym (3 sekundy) a nie ciśnieniowym.
Wystarczy wymienić przekaźnik załączający pompkę i po problemie.
Przekaźnik ten znajdziesz pod maską po prawej stronie na podszybiu. Niestety nie pamiętam jego oznaczenia.
Aha, pompka powinna się włączać przy każdym przekręceniu kluczyka. Co ciekawe, działa ona na wyłączniku czasowym (3 sekundy) a nie ciśnieniowym.
- Paweł Marek
- V.I.P.
tam gdzie węże dochodzą do wtrysku na króćcach od góry są strzałki
http://allegro.pl/item415022625_golf_ii ... letny.html
tak mniej więcej, tylko u Ciebie węże wchodzą na wprost
[ Dodano: Pon Wrz 01, 2008 10:32 pm ]
[ Dodano: Pon Wrz 01, 2008 10:32 pm ]
przecież larremu, napisał że tak mu się włącza, co ty chcesz od przekaźnika w tym wypadku, ECU tak steruje a nie przekaźnik.AndrzejP4 pisze:Aha, pompka powinna się włączać przy każdym przekręceniu kluczyka
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Przeczytaj jeszcze raz co napisał larry - pompkę słychać raz na 10-20 uruchomień silnika. Czyli jednak nie zawsze się włącza..Paweł Marek pisze:tam gdzie węże dochodzą do wtrysku na króćcach od góry są strzałki
[ Dodano: Pon Wrz 01, 2008 10:32 pm ]przecież larremu, napisał że tak mu się włącza, co ty chcesz od przekaźnika w tym wypadku, ECU tak steruje a nie przekaźnik.AndrzejP4 pisze:Aha, pompka powinna się włączać przy każdym przekręceniu kluczyka
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Spoko, sam napisałem że larremu się włącza a chodziło o lambert86
Lepiej zakładać nowe tematy jeśli problemy nie są bardzo podobne
Lepiej zakładać nowe tematy jeśli problemy nie są bardzo podobne
Ostatnio zmieniony pn wrz 01, 2008 22:52 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
sorki za zamieszanie, nie chcialem nowego tematu bo bardzo dużo jest o pompach .. a probuje znalesc usterke u mnie :/ i tak sie podlaczam pod rozne tematy ..
to bedzie chyba ten sam problem ... co w tym temacie
http://forum.vwgolf.pl/printview.php?t= ... 377a27fad2
to bedzie chyba ten sam problem ... co w tym temacie
http://forum.vwgolf.pl/printview.php?t= ... 377a27fad2
Ostatnio zmieniony wt wrz 02, 2008 10:49 przez lambert86, łącznie zmieniany 2 razy.