Dziwny huk od strony tylnej osi!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dziwny huk od strony tylnej osi!!!
Jak jadę z pasażerami na tylnych siedzeniach to pojawia się dziwny (huk,buczenie) - jednostajny dźwięk narastający z prędkością. Nie ma nic wspólnego z silnikiem bo jak na większej prędkości wcisnę sprzęgło to slychać go nadal. Myślałem że to opny tak głośne są - ale czy to możliwe??
Płacilem za wymianę 1ego z przodu 80(łożysko plus robocizna, około 30minut) , a najlepiej parami wymienic lub wszystkie Możesz sam sprawdzic podnies auto na lewarku i pokręc kołem jak pada łożysko to porównując poszczególne koła odczujesz róznice - cieżej sie kręci. U mnie jak mi pokazali stare to masakra pełno piasku w środku
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
wczoraj wymieniałem łozyska koszt zakupu od 20zł do około 40 za 1 komplet(na strone) a koszt wymiany to róznie odemnie wzieli 30 zł za strone w dwóch innych miejscach wołali po 40zł na 1 strone. jest to czynność którą można wykonać bezprobemu samemu jeśli ma sie ku temu jakieś tam minimalne warunki garażowe. ze zmianą nie należy zwlekac , gdyż łożysko które szumi możę sie rozlecieć w mak i wtedy gubimy kołooooo a to już niebezpieczna sutuacja- znam ją z autopsji.