Zlokalizowałem u mnie wyciek płynu chłodzącego w dwóch miejscach:
1.Na krućcu z przodu silnika.
2.Zprawej strony patrząc z przodu silnika,też tam jest chyba jakiś kruciec.
Chciałem porady za nim to rozbiorę i się okaże,że nie jestem przygotowany,czy wymienić uszczelki ,które tam są,czy od razu nowe króćce,jeżeli tylko uszczelki,to jakiego typu są(oringi czy coś innego??)
Wyciek płynu z chłodnicy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wyciek płynu z chłodnicy
Ostatnio zmieniony ndz maja 13, 2007 13:51 przez jancik, łącznie zmieniany 1 raz.
- macbu
- Użytkownik
- Kontakt:
Jasna sprawa... standard...
KJeżeli chodiz o krucce radze kupic oryginaly bo podruba wytrzyma 3 tygodnie... ja coprawda z przodu mam oryginal i wszytsko ok..,. a ten boczny kruciec wytoczylem z alluminium kosztowalo mnie to 40 zl u tokarza i spokojnie spie nie mam szans na jakikolwoek wyciek... oryginal kruccka bocznego to okolo 60 zl i jezeli nie masz wrzerów na głowicy to bedzie ok jezeli je masz proponuje wytoczyc...
i niestosuj zaminnikow bo co prawda tanie ale dlugo nie pociagna...
[ Dodano: 09 Maj 2007 09:54 ]
tam nie ma typowych uszczelek, kupujesz krucca i na kruccu sa gumkni ktore sluza za uszczelke, jak juz wyzej napisalem jezeli masz na glowicy wrzery to nic Ci nie dadza...
KJeżeli chodiz o krucce radze kupic oryginaly bo podruba wytrzyma 3 tygodnie... ja coprawda z przodu mam oryginal i wszytsko ok..,. a ten boczny kruciec wytoczylem z alluminium kosztowalo mnie to 40 zl u tokarza i spokojnie spie nie mam szans na jakikolwoek wyciek... oryginal kruccka bocznego to okolo 60 zl i jezeli nie masz wrzerów na głowicy to bedzie ok jezeli je masz proponuje wytoczyc...
i niestosuj zaminnikow bo co prawda tanie ale dlugo nie pociagna...
[ Dodano: 09 Maj 2007 09:54 ]
tam nie ma typowych uszczelek, kupujesz krucca i na kruccu sa gumkni ktore sluza za uszczelke, jak juz wyzej napisalem jezeli masz na glowicy wrzery to nic Ci nie dadza...
Macbu