Ciężko chodzi kierownica, jakby bez wspomgania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Ciężko chodzi kierownica, jakby bez wspomgania
Ostatnio wymieniałem przedni lewy wahacz drążke stabilizatora i drążki kierownicze po dośc mocnym uderzeniu w krawężnik. Przed tym zdarzeniem kierownica chodziła lekko jak powinna, a po uderzeniu zaczęła stawiać opór jakby nie bylo wspomagania. Po wymianie powyższych części nadal kierownica chodzi cięzko. Dodam że jak skręcam i puszczam kierownicę to nie prostuje kół po wyjściu z zakrętu tylko trzyma skręcone. Gdy jadę na maksymalnie skręconych kołach wtedy kierownica chodzi dużo lżej niżna prostych.
Po wymianie części nie zrobiłem jeszcze zbieżności, czy to moze być tego wina? Nie wiem czy wstrzymać się jeszcze z tą zbieżnością, bo nie chciałbym jej robić dwa razy.
Proszę o pomoc
Po wymianie części nie zrobiłem jeszcze zbieżności, czy to moze być tego wina? Nie wiem czy wstrzymać się jeszcze z tą zbieżnością, bo nie chciałbym jej robić dwa razy.
Proszę o pomoc
Po takim uderzeniu zrób całą geometrię, nie tylko zbieżność. Kąt pochylenia sworznia zwrotnicy odpowiada za powrót kierownicy.Piotrrr pisze:Po wymianie części nie zrobiłem jeszcze zbieżności, czy to moze być tego wina? Nie wiem czy wstrzymać się jeszcze z tą zbieżnością, bo nie chciałbym jej robić dwa razy.
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
chłopie co ty za herezje głosisz ?????Gery34 pisze:Kąt pochylenia sworznia zwrotnicy nie istniwje
bodzio_j, ma racje trzeba zrobić cała geometrię a nie tylko zbiezność
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]