AEX/AEE układ chłodzenia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Jacenty85
- Forum Master
- Kontakt:
AEX/AEE układ chłodzenia
Mam pare "dziwnych" pytań do posiadaczy silników AEX lub AEE. Pierwsze to takie czysto poglądowe. Sprawdźcie czy macie korek od zbiornika wyrównawczego z dziurka czy bez. Sprawa druga to czy moglibyście sprawdzić czy węże od chłodnicy macie twarde czy miekkie podczas pracy silnika. Sprawa ostatnia (ale to dla chętnych) polegałaby na sprawdzeniu czy jak wlejecie troche wody do środka korka (trzymając go "do góry nogami") to czy wyleci ona tą dziurką. Wiem, że te pytania może brzmią trywialnie ale chce zrobić pewien prosty "eksperyment" a musze miec szersze rozeznanie. Bardzo dziękuje za zainteresowanie.
Szwagier mój ma AEX z 96 roku i ma w nim ten dziwny plastikowy termostat. Jak on pada to dzieją się dziwne rzeczy z silnikiem. Pierwsze objawy po wyciekający płyn po gwincie korka, wysoka temperatura silnika i bardzo twarde węże. Po 95 roku była zmiana termostatu z normalnego na ten właśnie plastikowy.
U mnie to samo
Jacenty85 u mnie tak samo jak u pozostałych forumowiczów.
Ale powiedz o co ci chodziło? Co za eksperyment przeprowadzasz??
POZDRAWIAM KOLEGE z AEX-a
Ale powiedz o co ci chodziło? Co za eksperyment przeprowadzasz??
POZDRAWIAM KOLEGE z AEX-a
don't running
-
- Mały gagatek