ma ktos gaz w golfie IV
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ma ktos gaz w golfie IV
ma ktos gaz w golfie IV 1.4?????????? jaka jest cena najtanszego i jak on sie spisuje na tym LPG ile pali w miescie i srednio bo nie wiem czy oplaca sie zamontowac
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witaj grzes7650,miałem 2 auta na gazie i można powiedzieć że miło je sobie wspominam,paliły mało i byłem zadowolony ale rocznie robiłem okolo 30 tys rocznie,więc zadaj sobie pytanie ile dasz za instalację,za dodatkowe przeglądy oraz trzeba pamiętać ze przy nowszych instalacjach trzeba samochód odpalać na benzynie gdyż robi to za nas automat przy odpowiedniej temp.Policz sobie czy się opłaca,pamiętaj jeszcze o tym że nasi sprytni posłowie od roku czasu kąbinują jak podwyższyć akcyzę na gaz .Podsumując robiąc 10tys rocznie jeżdzij na bęzynie i nie stwarzaj sobie dodatkowych problemów.Pozdro dla ciebiegrzes7650 pisze:a ja robie 10 000 dlatego mam benzyniaka
10tys. rocznie - pali ci ok 7litrów na setke czyli rocznie spalasz 700litrów x 4,3zł = 3010zł
teraz gaz - będzie palił założmy 8 litró to nam daje po 1,8 = 1440zł + średnio dajmy 0,3litra benzyny na rozruch zagrzanie itd. = 30 x 4,3 = 129zł + przegląd 70zł wiecej = 1639zł
jak widzisz różnica wynosi 1371.
Koszt montażu to minimum 2 lata takiej jazdy
teraz gaz - będzie palił założmy 8 litró to nam daje po 1,8 = 1440zł + średnio dajmy 0,3litra benzyny na rozruch zagrzanie itd. = 30 x 4,3 = 129zł + przegląd 70zł wiecej = 1639zł
jak widzisz różnica wynosi 1371.
Koszt montażu to minimum 2 lata takiej jazdy