Jeżeli nie to sprawdź czy przewód masowy idący do sondy mam dobrą masę.
A napięcie od ECU 0.6 bo "idzie" w awaryjnym trybie (chyba)
Ale raczej padnięta sonda

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Można przypuszczać że tak (będzie pasowała), ale to moja opinia - decyzja należy do Ciebie (a diecezja do biskupak44761 pisze:Amanda, dzieki za info, punkcik polecial.
Sonda jest 3 przewodowa, 2 do grzalki 1 to sygnal.
Nie orientujesz sie czy taka sonda bedzie pasowala?
http://www.allegro.pl/item185438935_son ... _seat.html
Powiem tak nie mierzyłem sondy z grzałką ale jak się przeczyta te 2 stronki to można tak wywnioskowac zwłaszcza czytając punkt 17 ze strony 70 i może tu tkwi problem trzeba by zmierzyć opór grzałki. Ja mam sonde jedno przewodową i do jej pomiaru używam starego diodowego wskaźnika wysterowania zmieniłem mu zakres na 0-1V i powiem Ci że trzeba trochę potrzymać wysokie obroty żeby sonda zaczęła działać i im bardziej rozgrzana tym szybciej reaguje i ma pełniejszy zakres. Jak dodasz gwałtownie gazu to idzie prawie do 1V jak puścisz gaz to spada ale jak dobrze pamiętam to nie do samego zera trzymając stałe obroty próbkuje a jak chwile pochodzi na jałowym to zaraz wskakuje stałe ok. 0,5V z komputera.k44761 pisze:jestes tego 100% pewien?
Ale na wolnych obrotach też powinna pracować sonda (oczywiście jak jest nagrzana, czyli min ok kilku minutach pracy silnika jak nie jest podgrzewana), a nie tylko na podwyższonych.k44761 pisze:Ryba150, przed chwila pomierzylem lambde i masz racje - po okolo minucie pracy na 2,500 obr zaczyna pracowac - wiec to nie sonda :/
Jutro bede mial przenosny oscyloskop wiec ja dokladnie sprawdze
Dzieki, kolejny + dodany
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 53 gości