Nie bo na "1" pamięć kasuje się podczas przerwy trwającej dłużej niż dwie godziny ,a na "2" nie, stąd masz pamięć "okresową" i "sumaryczną"tcm1 pisze:czy nie powinno wskazywac takiego samego spalania na 1 i 2 ?
Ile naprawde spala 1.8 90KM?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nie pod dwóch godzinach tylko jak spadnie temperatura oleju poiżej bodajże 50 stopni CMatador pisze:Nie bo na "1" pamięć kasuje się podczas przerwy trwającej dłużej niż dwie godziny ,a na "2" nie, stąd masz pamięć "okresową" i "sumaryczną"tcm1 pisze:czy nie powinno wskazywac takiego samego spalania na 1 i 2 ?
- lluukkaasss
- Gadatliwa bestia
jak sie rozgrzeje silnik do odpowiedniej temp.to w miescie mam takie spalanie (przewaznie w Mikołowie i okolicach sa ronda)- nie mowie tu o spalaniu chwilowym (po 2 lub 3 km ,wiadomo ze bedzie wieksze),w miescie jezdze przewaznie na 1,2,3,4 biegu nie piłuje,jak co poniektórzy,pozatym jezdze na tylko na V-power 95 ,a to juz jest dla mnie roznica ok. 1-1,5 litra mniej niz na zwykłym PB 95(przynajmniej tak wynika z moich obserwacji MFA)babylock pisze:aegiss napisał/a:
1.8 ABS 90KM - minimalne uzyskane 6,5l/100km,miasto ok 8 litrów chyba że masz cieżką nogę , przy 180km/h 9,5 litra Ogólnie dosyc elastyczny silnik jak na takie spalanie(przynajmniej dla mnie). Spalanie na V-Power 95.
Kurtka na watę, 8 litrów po mieście nie chcę być niegrzeczny ale czy ty jesteś WAMPIREM i zasówasz tylko nocą. Na silniku 1.8, nawet VW nie podaje takich danych bo by były zbyt optymistyczne. A propos może sprzedajesz silnik chętnie go kupię.
BTW. najmniejsze spalanie udało mi sie uzyskac na drodze wjazdowej do Bielska od strony Szczyrku(kto tam jechał wie jakie warunki panuja na drodze, az sam sie zdziwiłem))
Nie pytaj próżno,bo nikt sie nie dowie.Jaki nam koniec szykują bogowie.
Mój ABS z budą kombi: jak wlokłem z Niemiec poszło 6,5/100, i tego już nigdy nie powtórzyłem. Po trasie (Częstochowa - Oświęcim i powrót parę razy, bez obciążenia, jak się dało to 120/h) poszło 7l (zimą). Latem na wakacje w 5 osób i zapakowany po dach potrzebował 6,8/100km (v~120-130/h). Po mieście (ok. 4,5km do roboty i 5 skrzyżowań) niestety! od ok. 9,7l latem do ok. 11,7l ubiegłej zimy, a w tym roku zimą max 10,2. Te 8-9l na 100km jak koledzy piszą, to wychodzi mi wtedy jak na zbiorniku zrobię 200-300 km po trasie (w weekend z familią), a resztę w mieście. Po mieście jeżdżę raczej oszczędnie - dość dynamiczny start spod świateł, ale gdy widzę że nie zdążę na następne traffic lights potrafię wcześnie hamować? silnikiem nawet do 30/h. Sądzę że można zejść na tym silniku do 9l/100 po mieście, ale tylko jeśli robi się dłuższe przebiegi na ciepłym motorku.
Ale ze Szczyrku do Bielska jest prawie cały czas z górki, ile Ci łyknął w drugą stronę?BTW. najmniejsze spalanie udało mi sie uzyskac na drodze wjazdowej do Bielska od strony Szczyrku(kto tam jechał wie jakie warunki panuja na drodze, az sam sie zdziwiłem))
moj 1,8 ABS w gazie na trasie spalil srednio: 8,6l: w jedna strone (100km) bylo szybko 130-160km/h, w druga tylko 90km/h caly czas
dzisiaj tankowalem gaz po zrobieniu dokladnie 100km na miescie to spalil mi 7,9l ale ostro oszczedzalem go,nie przekraczalem 3 tysiecy, luzy gdzie sie da
dzisiaj tankowalem gaz po zrobieniu dokladnie 100km na miescie to spalil mi 7,9l ale ostro oszczedzalem go,nie przekraczalem 3 tysiecy, luzy gdzie sie da
[size=200][b][color=black][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=97453]Moja Czarna Perła[/url][/color][/b][/size] <--- SPRZEDANA
Obecnie Audi A3 8L 1.9 TDI 110PS
[img]http://images31.fotosik.pl/48/6a443d0601dd6d22.jpg[/img]
Obecnie Audi A3 8L 1.9 TDI 110PS
[img]http://images31.fotosik.pl/48/6a443d0601dd6d22.jpg[/img]