Samochod gaśnie w czasie gorącej pogody kiedy puszczam gas
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Samochod gaśnie w czasie gorącej pogody kiedy puszczam gas
Siemanko
Mam golfa II 1,6 benzyna . Samochod mi malo pali ,poniewaz mial regulowany doplyw paliwa kiedys. JEdnak ostatnio po przejechaniu 50 km w upalna pogode samochod przy puszczeniu gazu albo postoju na swiatlach gasl. Musialem trzymac gaz, sprzeglo i hamulec przy jezdzie . Moze znajdzie sie ktos kto mi powie co moge z tym zrobic jasno i klarownie bo nie znam sie na tym wogle . A Chcialbym mimo wszystko jezdzic w upalne dni bezpiecznie .
Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz
Mam golfa II 1,6 benzyna . Samochod mi malo pali ,poniewaz mial regulowany doplyw paliwa kiedys. JEdnak ostatnio po przejechaniu 50 km w upalna pogode samochod przy puszczeniu gazu albo postoju na swiatlach gasl. Musialem trzymac gaz, sprzeglo i hamulec przy jezdzie . Moze znajdzie sie ktos kto mi powie co moge z tym zrobic jasno i klarownie bo nie znam sie na tym wogle . A Chcialbym mimo wszystko jezdzic w upalne dni bezpiecznie .
Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz
pozdrowionka dla wszystkich fanow Golfa;]
coś się dzieje z przepustnicą skoro musisz cały czas trzymać gaz jak stoisz na luzie to znaczy że szwankuje silniczek krokowy który odpowiada za dopływ powietrza na biegu jałowym jak przepustnica jest zamknięta poprsotu nie puszcza powietrza jak masz wrzucony luuz dlatego gaśnie a jak wciśniesz gaz przepustnica się otwiera powietrza dopływa do cylindrów i git silnik chodzi
Mój Były mk3 na VENTO FRONCIE
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=102145&postdays=0&postorder=asc&start=0
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=102145&postdays=0&postorder=asc&start=0
tez mialem ten problem przecczysc przewody ktore ida od kopulki od swiec i do cewki ja wstawilem nowe ale jeden ktory idzie do cewki czyli tkaiego urzadzonka u gory pod maska byl zasniadzialy co powodowalo ze czasem iskra przeskakiwala a czasem nie ;] sprawdz przedowy przede wszystkim pozdrawiam
pozdrowionka dla wszystkich fanow Golfa;]
W bagażniku (naklejka) albo pod maską masz oznaczenia silnika a po oznaczeniu sprawdzisz sobie na forum jaki masz gaźnik czy wtrysk. Przy silniku 1,6 możesz mieć gaźnik 2ee i stąd Twoje problemy, poszukaj zatemAkeb pisze:jezeli pytas zo mojego golfa z problemem gasniecia to jest stary samochod 1988 rocznik na benzyne 1,6 silnik. a Jezli o ten co nie pali w listopad to ni wiem:P pozdrawiam
It's better to burn out than to fade away!
witam
jestem nowy na forum ale fajnie dolaczyc do grona Golfiarzy, heh:)
mam problem z moim MkII G60:( mianowicie nie utrzymuje mi obotow na jalowym tzn. czsaem mu spadaja nawet do zera a czasem jak skocza to az do 2000-2500!
komputer mi wskazuje ze pali jakies 16 do 17! wymienilem sonde i dalej to samo:(
moze to dla tego ze ta sonda jest z VR-a?
prosze o pomoc bo nie wiem co robic
Pozdrawiam
jestem nowy na forum ale fajnie dolaczyc do grona Golfiarzy, heh:)
mam problem z moim MkII G60:( mianowicie nie utrzymuje mi obotow na jalowym tzn. czsaem mu spadaja nawet do zera a czasem jak skocza to az do 2000-2500!
komputer mi wskazuje ze pali jakies 16 do 17! wymienilem sonde i dalej to samo:(
moze to dla tego ze ta sonda jest z VR-a?
prosze o pomoc bo nie wiem co robic
Pozdrawiam