Szum powietrza podczas jazdy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- wujekgoodadvice
- Nowicjusz
- Kontakt:
Ale nie w każdym tak szybko jak to się dzieje w mk3.Do tylniej klapy w mk2 mi sie syf tak szybko nie łapie.adurweb pisze:prezesso25, Tylna szyba w każdym Hatchbacku szybko się brudzi. Do tych seryjnych wad, dodać trzeba szyberdach.
BTW u mnie tak samo wieje w golfie jakby szyby były pouchylane,motyla noga...
[b]kupie Audi 80 b4 zdecydowanie:)[/b]
Także mam to samo z tym szumem. Myślę, że kiedyś było lepiej niż teraz, tak więc jest szansa, że ten problem może być do rozwiązania- coś wymienić, coś się mogło zużyć. Samochód jest w bardzo dobrym stanie i jest naprawdę bezwypadkowy.
Na szczęście szyberdach działa zupełnie dobrze jak na razie.
Uwaga- w razie awarii el. szyberdachu można go zamknąć ręcznie wyciągając tą osłonę mechanizmu w podsufitce i znajdziemy tam też klucz imbusowy do zamknięcia, ale uwaga! Jest niesposób założyć ponownie tą oslonę tak, żeby się nieźle nie nadenerwować i żeby nie rozwalić zaczepów- wypustek podsufitki, na wysokości środka osłony (osłonę zdjąłem "tak sobie"). Jednak bardzo łatwo te zaczepy naprawić (a raczej ich funkcję)- wystarczy np. cieńka linijka przyklejona od wewnątrz taśmą klejącą (będzie wyglądać jak nowe).
Na szczęście szyberdach działa zupełnie dobrze jak na razie.
Uwaga- w razie awarii el. szyberdachu można go zamknąć ręcznie wyciągając tą osłonę mechanizmu w podsufitce i znajdziemy tam też klucz imbusowy do zamknięcia, ale uwaga! Jest niesposób założyć ponownie tą oslonę tak, żeby się nieźle nie nadenerwować i żeby nie rozwalić zaczepów- wypustek podsufitki, na wysokości środka osłony (osłonę zdjąłem "tak sobie"). Jednak bardzo łatwo te zaczepy naprawić (a raczej ich funkcję)- wystarczy np. cieńka linijka przyklejona od wewnątrz taśmą klejącą (będzie wyglądać jak nowe).
Ostatnio zmieniony pn lis 09, 2009 23:02 przez eero, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Nowicjusz
Prosze bez takich, malo sie nie zakrztusilem piwem czytajac to
Oczywiscie u mnie tez szumi. Kupilem owiewki i jest minimalnie ciszej. No i moge otworzyc okno podczas deszczu, gdy paruje. Podwojny plus.
Jestem happy, bo na sukces z uszczelkami i tak nie liczylem....
Oczywiscie u mnie tez szumi. Kupilem owiewki i jest minimalnie ciszej. No i moge otworzyc okno podczas deszczu, gdy paruje. Podwojny plus.
Jestem happy, bo na sukces z uszczelkami i tak nie liczylem....
zoso8894 pisze:to zalezy czy sluchasz muzyki lub pasażerów...michu-85 pisze:skuteczny sposób na zredukowanie szumu?
polecam apteke i stopery woskowe ,
po zastosowaniu i zamknięciu oczu wyda ci sie ze jedziesz lexusem
Ostatnio zmieniony pn lis 23, 2009 01:28 przez wolfgang87, łącznie zmieniany 1 raz.
Uszczelki dostaniesz w SZYBEX-IE, albo innym zakładzie zajmującym się montażem szyb samochodowych.
zajac, może mieć racje co do nieszczelności w szybie. W środę byłem w Szybexie żeby odkleili i wkleili mi na nowo szybę bo puściła ( tak kupiłem auto ) i ciekło przez szybę przy dachu i przy prędkości powyżej 100-110km/h było słychać szum/świst. Po przeklejeniu szyby na drugi dzień miałem trasę w pracy 130km/h. Na trasie i przy 160km/h była cisza.
Jest jeszcze opcja że auto miało stłuczkę kiedyś i jest nie do końca dobrze poskładane ( np. błotnik nie równo z drzwiami ), ale to chyba byś widział, wyczuł.
zajac, może mieć racje co do nieszczelności w szybie. W środę byłem w Szybexie żeby odkleili i wkleili mi na nowo szybę bo puściła ( tak kupiłem auto ) i ciekło przez szybę przy dachu i przy prędkości powyżej 100-110km/h było słychać szum/świst. Po przeklejeniu szyby na drugi dzień miałem trasę w pracy 130km/h. Na trasie i przy 160km/h była cisza.
Jest jeszcze opcja że auto miało stłuczkę kiedyś i jest nie do końca dobrze poskładane ( np. błotnik nie równo z drzwiami ), ale to chyba byś widział, wyczuł.