Witam.
W imieniu znajomego chciałbym WAS poprosić o radę, opinie.
Otóż znajomy ma GOLFA 2 GTI 16 a silnikiem o oznaczeniu PL.
Auto posiada instalacje gazową z mieszalnikiem i sterownikiem go gaźnika (jakos tak, przepraszam ale LPG jest mi obcą materią)
No i problem jest w tym że auto na benzynie nie chodzi, tzn odpala i gaśnie. Chodzi tylko na gazie. Instalacja ma 2 lata.
Na LPG wszystko działa bez zarzutu. Czasem auto odpali na benzynie ale nie chce w ogóle jechać, kicha, prycha, szarpie itd. Świece, kable WN, kopułka, palec są w pełni sprawne.
Po przekręceniu kluczyka słychać ze pompa paliwa działa, ale możliwe ze podaje za mało paliwa( biorę to pod uwagę)
Sondę jutro odłączy kolega i zobaczy czy będzie jakaś różnica.
Co jeszcze warto sprawdzić, na co zwrócić uwagę??
Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi i pozdrawiam.
[16V PL] Problemy z rozruchem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[16V PL] Problemy z rozruchem
Ostatnio zmieniony sob kwie 28, 2007 17:01 przez Arturro, łącznie zmieniany 1 raz.
- Golf GTi
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
No to powodzenia jakis idiota matowal instalacje i pewnie odlaczyl tylko pompy paliwowe a zostawil wtryskiwacze zamiast je tez odlaczyc , ktore w wyniku braku paliwa sie zapiekly i pozamiatanie , sprobujcie zaczac jezdzic tylko na samej benzynie i dolejcie do niej duzooo oleju bo dwusuwow np. STHIL"a ma to pomuc , gosc w Almerze 1,8 16V dokladnie to samo zrobil co wy jedzil tylko na gazie ,a ktos mu nie odlaczyl wtryskiwaczy.
dokładnie ..kolega ma rację... obwód paliwowy jeśli jest nie używany to się zapieka... rozdzielacz paliwa to też delikatna materia w tych silnikach..jeśli długo był suchy to też mógł się zatrzeć.... ja sam borykam się z problemami swojego PL ..który mi gaśnie na "luzie"..i też podejrzewam że poszły albo wtryski albo rozdzielacz...Golf GTi pisze:w wyniku braku paliwa sie zapiekly i pozamiatanie
ach te golfy....