Utrata mocy w GTI

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

lukaszdzik
Nowicjusz
Nowicjusz

Utrata mocy w GTI

Post autor: lukaszdzik » sob kwie 28, 2007 08:17

Witam.
Od niedawna mam golfa GTi IV 150KM. Samochodzij jest... był super do momentu kiedy nie zaczęło się coś dziać. Auto po prostu straciło moc. Wygląda to tak, że jadąc i trzymając naciśnięty pedał gazu , czasami jedzie jak powinien i nagle staje się mułowaty, potem znowu się na chwile włącza. Tak jakby się krztusił. Kiedy stoję w miejscu , na wolnych obrotach samochodem lekko... trzepie - silnik nie pracuje bezgłośnie tylko tak jakby sobie pykał. Mam Passata z silnikiem TDi. Pamietam że kiedy silnik tracił moc, od razu wiedzieliśmy że to wina przepływomierza i nie włączającej się turbiny. Co może być z tym GTI?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob kwie 28, 2007 17:15 przez lukaszdzik, łącznie zmieniany 1 raz.

stempel72
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: stempel72 » sob kwie 28, 2007 08:42

Podłącz VAG i dopiero dumaj, tak to jest wróżenie z fusów.

VR6 + STAG 300

lukaszdzik
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: lukaszdzik » sob kwie 28, 2007 10:44

A jednak coś już wiadomo. Po wstępnych oględzinach, bez podłączenia do VAG wychodzi że cewka na jednym z cylindrów nie działa i auto nie pracuje na wszystkich cylindrach.

To tak dla innych , którzy będą mieli podobne objawy.

Awatar użytkownika
Golf GTi
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Golf GTi » sob kwie 28, 2007 13:27

Sluchaj a ja stawiam na czujnik polozenia walka rozzadu bo on odpowiala za synchronizacje zaplonu, to moze tak cudowac ze on "nie chce jezdzic"

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”