Wał rozrządu a ciśnienie oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wał rozrządu a ciśnienie oleju
Cześć. Opisywałem jakiś czas temu problem z moim 1.8. Ciśnienia oleju nie było, skończyło się remontem silnika. Po przejechaniu ok 500km coś zaczęło stukać w silniku przy ok 2000-2500obr najbardziej to słychać. Cisnienie oleju także zmniejszyło sie także wacha się teraz od ok 0.5 na niskich - 1.5 przy 2000obr, mechanik mówi że to może być wina wału rozrządu, przy małym ciśnieniu dzieje się wg niego coś ze szklakną, coś mu tam nie odbija i dlatego jest stuk w silniku, w jego górnej części. Czy wał rozrządu ma dużo wspolnego z cisnieniem? Dzięki za podpowiedz!
Re: Wał rozrządu a ciśnienie oleju
no to niech ten mechanik Ci sprawdzi te szklanki, zrzuci kapeluszklucha1 pisze:mechanik mówi że to może być wina wału rozrządu, przy małym ciśnieniu dzieje się wg niego coś ze szklakną, coś mu tam nie odbija i dlatego jest stuk w silniku, w jego górnej części
zdejmie mostki, wałek rozrządu i ma szklanki na dotknięcie , a jak nie chce
to zmień mechanika, i to jak najszybciej bo żeby nie było tak że przy nie odbijaniu
szklanki czyli jej zacieraniu lub zatarciu wzrasta zajebi.cie ciśnienie w niej bo
olej jest cały czas pompowany, a wtedy może dojść do rozwalenia szklanki
zjechanej krzywki na wałku rozrządu i cholera wie co jeszcze
a jak chcesz to przyjedź do mnie to Ci sprawdzę te szklaneczki na miejscu
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
nie ma za co, jak masz pytanka, wątpliwości to pisz,klucha1 pisze:Dzięki za pomoc, ale nie dojade do ciebie raczej tym autem:) dzis jakde do mechanika, ciekawe co wykombinuje.
co wiem to wszystko powiem(opiszę)
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN