linka maski

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

anka
Nowicjusz
Nowicjusz

linka maski

Post autor: anka » pt kwie 27, 2007 08:16

niech mnie ktoś uratuje, zerwana lub spadła linka od maski, jak tam się dobrać? żeby otworzyć maske - mechanicy są strasznie upierdliwi na widok kobiety - ech.... zaznaczam ze maska w samochodzie jest nieco dłuższa niz w normalnym modelu - golf 1,9 TDI 110 KM

pietia-gce
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: pietia-gce » pt kwie 27, 2007 10:51

Nie wiem w którym miejscu masz urwaną tą linke ale jeśli dośc blisko rozbierz deske z lewej strony i spróbuj chwycic ją kombinerkami , też kiedyś mi sie zerwała ale nie było tak źle bo linka nie ucieka pod maske .Jeśli jest zerwana w środku to chyba tylko atak od dołu pozostaje co wydaje mi sie ekstremalnym zadaniem ;]

[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=84264&start=45]Mój Dragongreen[/url]

anka
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: anka » pt kwie 27, 2007 12:36

pietia-gce pisze:Nie wiem w którym miejscu masz urwaną tą linke ale jeśli dośc blisko rozbierz deske z lewej strony i spróbuj chwycic ją kombinerkami , też kiedyś mi sie zerwała ale nie było tak źle bo linka nie ucieka pod maske .Jeśli jest zerwana w środku to chyba tylko atak od dołu pozostaje co wydaje mi sie ekstremalnym zadaniem ;]
deske rozebrałam, linka wyciągnęła sie do środka około 10 cm i na dodatek cała ta "klamka się urwała" - no i jak mam od dołu zadziałać, gebels jest obniżony, na samą myśl o warsztacie mnie mdli

pietia-gce
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: pietia-gce » pt kwie 27, 2007 13:24

Wyciągneła czy wciągneła ? do srodka kabiny czy pod maske ? najlepiej zrób foto jeśli masz mozliwość ?
To że klamka sie urwała nie szkodzi , zawsze są kombinerki :bajer:

[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=84264&start=45]Mój Dragongreen[/url]

greg

Post autor: greg » pt kwie 27, 2007 16:08

e no źle podpowiadacie - najlepszym rozwiazaniem jest albo odpiąć maskkownicę z przodu i się tam dostać http://www.porada.bighost.pl/ uważam że delikatnie podważając odepniesz maskownicę - jak juz ją odpniesz to wymienisz linkę

[ Dodano: Pią Kwi 27, 2007 4:12 pm ]
a jak masz dostęp do kanału to rączka do góry obok chłodnicy i silnika i odpiąć zamek - ciągniesz ten element który normalnie ciągnie linka

anka
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: anka » pt kwie 27, 2007 19:24

pietia-gce pisze:Wyciągneła czy wciągneła ? do srodka kabiny czy pod maske ? najlepiej zrób foto jeśli masz mozliwość ?
wyciągnęła - mam więcej linki tak że mogę wziąć dłonią i jeszcze jest zapas

[ Dodano: 27 Kwi 2007 19:29 ]
greg pisze:e no źle podpowiadacie - najlepszym rozwiazaniem jest albo odpiąć maskkownicę z przodu i się tam dostać http://www.porada.bighost.pl/ uważam że delikatnie podważając odepniesz maskownicę - jak juz ją odpniesz to wymienisz linkę

a jak masz dostęp do kanału to rączka do góry obok chłodnicy i silnika i odpiąć zamek - ciągniesz ten element który normalnie ciągnie linka
kanału brak - a przydałby się i to jak, co do maskownicy to niewiem czy mi się uda, gebelsik ma nieco wydłużoną maskę i ciężko tam palucha wepchnąć - o łzy rozpaczy tylko jakiś wredny mechanior mi zostanie.....aaaa

[ Dodano: 27 Kwi 2007 20:34 ]
anka pisze:
pietia-gce pisze:Wyciągneła czy wciągneła ? do srodka kabiny czy pod maske ? najlepiej zrób foto jeśli masz mozliwość ?
wyciągnęła - mam więcej linki tak że mogę wziąć dłonią i jeszcze jest zapas

[ Dodano: 27 Kwi 2007 19:29 ]
greg pisze:e no źle podpowiadacie - najlepszym rozwiazaniem jest albo odpiąć maskkownicę z przodu i się tam dostać http://www.porada.bighost.pl/ uważam że delikatnie podważając odepniesz maskownicę - jak juz ją odpniesz to wymienisz linkę

kanału brak - a przydałby się i to jak, co do maskownicy to niewiem czy mi się uda, gebelsik ma nieco wydłużoną maskę i ciężko tam palucha wepchnąć - o łzy rozpaczy tylko jakiś wredny mechanior mi zostanie.....aaaa
niestety nie dam rade odpiąc maskownicy boje się ze ją ułamie... i u mne maskownica jest połaczona z takim elementem który jest pod reflektorami - więc tylko mi kanał zostaje i odpinenie" osłony silnika moze wtedy tam sięgnę

greg

Post autor: greg » sob kwie 28, 2007 08:58

anka, a inaczej - skoro linka się wyciągnęła tj masz jej więcej - weź kombinerki , ściśnij koniec owiń wokół kombinerek chociaż raz i ciagnij z całej siły - powinno otworzyć

adi87
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Auto: Octavia 1 '99
Silnik: AEE
Kontakt:

Post autor: adi87 » sob kwie 28, 2007 09:07

anka pisze:mam więcej linki tak że mogę wziąć dłonią i jeszcze jest zapas
czyli urwana dalej moze przy samym zamku

anka
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: anka » sob kwie 28, 2007 09:22

greg pisze:anka, a inaczej - skoro linka się wyciągnęła tj masz jej więcej - weź kombinerki , ściśnij koniec owiń wokół kombinerek chociaż raz i ciagnij z całej siły - powinno otworzyć
ciągnęłam ale chyba mam za mało siły bo maska jak zamknieta tak zamknieta - uchh

[ Dodano: 28 Kwi 2007 09:23 ]
adi87 pisze:
anka pisze:mam więcej linki tak że mogę wziąć dłonią i jeszcze jest zapas
czyli urwana dalej moze przy samym zamku
jeśli urwana przy zamku to nie powinna sie wyciągac dalej do środka?

greg

Post autor: greg » sob kwie 28, 2007 12:50

anka pisze:jeśli urwana przy zamku to nie powinna sie wyciągac dalej do środka?
powinna

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”