Ściaga mi tył auta
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Ściaga mi tył auta
Kupiłem niedawno golfika 3 i kupel jadacy zamna stwierdził ze sciaga moje auto na prawo (robi cztery slady) tj tył auta jaka moze byc przyczyna Hellp
Ostatnio zmieniony pn kwie 23, 2007 20:02 przez michal10013, łącznie zmieniany 1 raz.
michall
bizak pisze:zapewne byl strzelony w tylni bok i cale kolo sie przestawilo tj most pewnie, wjedz na kanal i zobacz jak to wyglada od spodu
Kolego most to masz jak masz tylno napędowca.
A co do problemu to nie koniecznie musiał być "strzelony w bok";
Znojomy tak załatwił auto na dziurze wielkości "leja po minie przeciw czołgowej".
W takim wypadku może się okazać konieczna wymiana belki skrętnej (tylnej osi).
[ Dodano: 22 Kwi 2007 20:22 ]
bizak pisze:zapewne byl strzelony w tylni bok i cale kolo sie przestawilo tj most pewnie, wjedz na kanal i zobacz jak to wyglada od spodu
Kolego most to masz jak masz tylno napędowca.
A co do problemu to nie koniecznie musiał być "strzelony w bok";
Znojomy tak załatwił auto na dziurze wielkości "leja po minie przeciw czołgowej".
W takim wypadku może się okazać konieczna wymiana belki skrętnej (tylnej osi).
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Jak most napędowy to jest to oś zależna a nie niezależna .Grzesiekk1982 pisze:Nie tylko, mój Golf też ma mostarek wamej pisze:Kolego most to masz jak masz tylno napędowca.![]()
michal10013, najpierw tak, jak kolega mówi jedź na geometrię zawieszenia.
Jeśli to nie pomoże, to pozostaje pomiar płyty podłogowej.
Proponuje udać się na najbliższy parking odszukać takie "cudo" jak PF 125P i zajrzeć mu pod dupę.
Pozdrowionka.

ehh no wlasnie zle sie wyrazilem chodzilo mi o ta belkearek wamej pisze:Kolego most to masz jak masz tylno napędowca.

wiesz jak wejdzie pod spod to moze na pierwszy rzut oka bedzie wiedzial co sie z nim stalo czy strzelony byl tyl czy przod, a co do zbierzonosci to podstawa i oczywiste
ale czy tutaj zrobilby sie czteroslad?arek wamej pisze:A co do problemu to nie koniecznie musiał być "strzelony w bok";
Pozdrawiam Bizak
-
- Nowicjusz
Oprócz tego sprawdz czy łożyska kół tylnych są dobre. ponieważ u mnie jak miałem walnięte łożysko to prawe koło wystawało bardziej od lewego .SouleR pisze:kola wywazone? felgi proste? powietrze jest? silent blocki dobre?

Pozdrawiam
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images27.fotosik.pl/188/194a0404a4064a2e.jpg[/img][/url]
i LOVE DRIVE :)
i LOVE DRIVE :)
-
- Nowicjusz