Po wymianie termostatu gotuje się po dwóch kilometrach.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Po wymianie termostatu gotuje się po dwóch kilometrach.
Wymieniłem właśnie termostat, podjechałem 2 km na stację i jak wracałem to silnik mi się już gotował. To może być wina termostatu czy może mam zapowietrzony układ? Dolny wąż do chłodnicy jest zupełnie zimny. Wszystkich pozostałych węży nie można dotknąć. Nowy termostat to Whaller. Mogłem go źle założyć? Zanim go wyjmę chciałbym wiedzieć co o tym sądzicie.
Stereotyp kierowcy Golfa to dresiarz słuchający techno. Ja noszę glany, bojówki i słucham w moim Golfie Death Metalu dla odmiany.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Bardzo prawdopodobne, że układ jest jednak zapowietrzony. Nowy i uszkodzony termostat(zwłaszcza tej firmy)-mało prawdopodobne. Spróbuj na odpalonym silniku energicznie uciskać oburącz gruby wąż idący od głowicy do chłodnicy. Jeśli będzie bardzo bulgotało w zbiorniczku wyrównawczym, oznacza to zapowietrzenie układu. Układ sam powinien się odpowietrzyć. No chyba, że od razu po wlaniu cieczy wsiadłeś i pojechałeś. Wtedy może nie zdążył. Po zalaniu cieczy silnik powinien pracować na wolnych obrotach aż do uzyskania właściwej temperatury. Można ,,pomóc" w odpowietrzeniu poprzez uciskanie tego górnego grubego węża od chłodnicy.
Octavia III -1.4 DSG ---[/i]
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
hmmm
ale poziom w zbiorniczku się utrzymuje lekko ponad max. Dolałem jeszcze 0.5 litra. W zasadzie bez zmiany. Jeśli tam się faktycznie jeszcze litr może zmieścić to z tym zbiorniczkiem to jakaś ściema.
ale poziom w zbiorniczku się utrzymuje lekko ponad max. Dolałem jeszcze 0.5 litra. W zasadzie bez zmiany. Jeśli tam się faktycznie jeszcze litr może zmieścić to z tym zbiorniczkiem to jakaś ściema.
Stereotyp kierowcy Golfa to dresiarz słuchający techno. Ja noszę glany, bojówki i słucham w moim Golfie Death Metalu dla odmiany.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Jeśli układ jest zapowietrzony, w zbiorniczku będziesz miał max i nic to nie zmieni. Uciskaj górny gruby przewód, wyczujesz czy jest w nim płyn(twardy czy miękki).Jeśli uciska się bez oporu, zgniata cały, w układdzie prawdopodobnie jest powietrze i dlatego występują takie efekty. Raz zdarzyło mi się, że ciężko było mi odpowietrzyć układ, z reguły sam odpowietrza się.
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
spróbuj odpowietrzyć tak jak kolega GRIZLI, napisał
z tego co pamiętam to termostatu nie da się źle założyć
z tego co pamiętam to termostatu nie da się źle założyć
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Wieszaki? A które to? No nie ważne. Wydawało mi się, że wsadzam dobrą stroną.W zasadzie jestem tego pewny ale ponieważ objawy ewidentnie na to wskazują to jutro jeszcze raz go rozbiorę, wsadzę do garnka i zagotuję. Jak się otworzy to 5 razy się upewnię zanim go zamontuję spowrotem.