Czy wie ktoś moze jaka jest długość lewego drążka kirowniczego W Golfie 1,9 TDI 1Z 1994 rok? Słyszałem ze w Golfach mk3 są drążki o długości 365mm oraz 370mm i dwa rodzaje: TRW oraz ZE.
Prosze pomóżcie, bo potrzebuję szybko kupic drążek a nie wiem jaka długość.
Dzięki
Długość lewego drążka kierowniczego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Długość lewego drążka kierowniczego
Ostatnio zmieniony śr kwie 18, 2007 10:57 przez Piotrrr, łącznie zmieniany 1 raz.
Tego nie wiem, ale jak wymontujesz stary drążek to długość nowego pewnie można ustawić według starego drążka.Piotrrr pisze:Czyli jak mam TRW to bedzie dłuygość drążka 365 mm , a jak ZF to 370mm ? Czy na odwrót?
[ Dodano: 18 Kwi 2007 11:55 ]
Aha. Tak dla jasnośći. Drążki do przekładni TRW i ZF nie są takie same, więć w sklepie przy kupnie drążka musisz podać typ przekładni.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Juz sam sie w tym gubię i nadal nie wiem jaką długość drążka mam kupić.
Dzisiaj byłem na kanale i zauważyłem takie oznaczenia na przekładni kierowniczej:
USA XTR - taki był odlew na maglownicy
4F05A2 , 1H1422055 - to było na tabliczce
Nic nie bylo napisane czy przekładnia TRW czy ZF.
Czy moze na podstawie tych numerów ktoś wie jaki długi powinien być lewy drążek kierowniczy i jaka to przekładnia?
Czy w sklepie na podstawie numerów nadwozia nie powini wiedziec od razu jaka długość drążka potrzebna i rodzaj przekładni?
Dzisiaj byłem na kanale i zauważyłem takie oznaczenia na przekładni kierowniczej:
USA XTR - taki był odlew na maglownicy
4F05A2 , 1H1422055 - to było na tabliczce
Nic nie bylo napisane czy przekładnia TRW czy ZF.
Czy moze na podstawie tych numerów ktoś wie jaki długi powinien być lewy drążek kierowniczy i jaka to przekładnia?
Czy w sklepie na podstawie numerów nadwozia nie powini wiedziec od razu jaka długość drążka potrzebna i rodzaj przekładni?