Odstające plastiki na błotnikach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Odstające plastiki na błotnikach
Witam, mam pytanko, jak to jest u waz z plastikami na błotnikach, bo w moim Mk3 odstają gdzie nie gdzie i się zastanawiam jak je dobrze przymocować. Próbowałem już odkształcić opalarką no i jak w jednym miejscu ładnie przylega to w innym odstaje. Może ktoś już się z tym borykał dajcie znać, czy użyć np. jakiejś taśmy dwustronnej czy może silikonu.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Były w kolorze czarnym: Mk1 Cabrio 81', Mk1 Cabrio Sportline, Mk3 GL 1.8, MK3 GTI 2.0, Mk4 GTI ARL, Lupo SDI 1.7
Jest w kolorze czarnym Audi TT 1.8
konkretniej jak możesz, jakie koszta, jak klepiłeś tzn czy trzeba zdjąć cały plastik, jak długo trzeba czekać aż się sklei, czy jakoś dociskać z zewnątrz itp.
Były w kolorze czarnym: Mk1 Cabrio 81', Mk1 Cabrio Sportline, Mk3 GL 1.8, MK3 GTI 2.0, Mk4 GTI ARL, Lupo SDI 1.7
to wpakowałeś tyle tego kleju aż ciekło? :0
chodzi mi o to czy wypełniłeś nim miejsce między błotnikiem, a plastikiem,
w symie też tak planuje bo już mnie wkuża że odstają troche tu i troche tam,
jak długo już jeździsz na tym?
może ktoś próbował na taśmę dwustronną robić coś takiego?
chodzi mi o to czy wypełniłeś nim miejsce między błotnikiem, a plastikiem,
w symie też tak planuje bo już mnie wkuża że odstają troche tu i troche tam,
jak długo już jeździsz na tym?
może ktoś próbował na taśmę dwustronną robić coś takiego?
ja w swoim ostatnio też przyklejałem te nakładki na nadkola....tak jak kolega mówił taki silikon do wyciskania wkłada sie go w pistolet i walisz między nakładke a błotnik ile wlezie az bokami będzie wychodzić i czyms zabezpieczyć zeby dobrze przylegało do błotnika ja osobiście ścisnełem je zaciśkami i zostawiłem na noc a nadmiar tego silikonu co wypłynie odrazu wytrzyj z błotnika póki jeszcze nie zastygnie ja wycierałem szmatką nasączoną benzyną dobrze schodzi
Mistrzostwo Polski w klasie Diesel 1/4 mili WST 2008 rok.......
ile czasu już jeździsz z takim patentem? nic nie odchodzi?aw69 pisze:ja w swoim ostatnio też przyklejałem te nakładki na nadkola....tak jak kolega mówił taki silikon do wyciskania wkłada sie go w pistolet i walisz między nakładke a błotnik ile wlezie az bokami będzie wychodzić i czyms zabezpieczyć zeby dobrze przylegało do błotnika ja osobiście ścisnełem je zaciśkami i zostawiłem na noc a nadmiar tego silikonu co wypłynie odrazu wytrzyj z błotnika póki jeszcze nie zastygnie ja wycierałem szmatką nasączoną benzyną dobrze schodzi
- Red Spider
- Mały gagatek
- Red Spider
- Mały gagatek
to chyba spróbuje podkleić tam gdzie mi odstaje tylko, punktowo, zawsze to lepiej niż nic, a i może zadziała, tylko że jak się pod blokiem mieszka to na na nocke nie da rady tego zostawić więc w którąś sobote bede musiał do babki jechać i na cały dzień to zostawić, przy okazji sobie zaciski pomaluje
Ja tez mialem ten problem i tak samo przykleilem na klej w tubie takiej jak silikon(nie pamietam nazwy kleju). Ale ja sciagnelem cale te plastiki i malutka szlifierka wyczyscilem sam blotnik jak i te plastiki ze starego kleju. Po przyklejeniu trzyma jak dzikie. Najlepiej metoda prob zobaczyc gdzie ten plastik najbardziej przylego do blotnika i tam posmarowac tym klejem. Klej ten trzyma bardzo dobrze w kazdych warunkach klimatycznych Auto myje czesto myjka cisnieniowa i nie ma mowy aby cos odchodzilo!!!