Przy ruszaniu daje coś o sobie znać.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Przy ruszaniu daje coś o sobie znać.
Witam Wszystkich,
nie wiem co może być tego powodem,
że przy ruszaniu słychać dźwięk tj. "odkręcanej śróby" (tzw. tynk )
ciężko mi jest stwierdzić,
z kąd pochodzi ta złośliwość.
Może ktoś wie?
nie wiem co może być tego powodem,
że przy ruszaniu słychać dźwięk tj. "odkręcanej śróby" (tzw. tynk )
ciężko mi jest stwierdzić,
z kąd pochodzi ta złośliwość.
Może ktoś wie?
No kolego zdecydowanie wiecej musisz napisac bo tak to tylko można wróżyc z fusów ale i to może nie dac diagnozy
Troszke dokładniej opisz dzwiek bo ten ''tynk'' to moze byc wszystko.
Nie możesz zlokalizowac skąd dobiegają te głosy to jedź gdzies gdzie nie ma ruchu i ruszaj z otwartymi szybami moze coś wysluchasz i napisz chociaż czy to z przodu dobiega czy z tyłu auta
Narazie po wróżeniu z fusów słuchac możesz przegubów (ale czy przeguby robia ''tynk'' to nie jestem pewny ) oczywiście zawieszonko moze miec gdzies luzy i gdy ruszasz to najpierw rusza zawieszenie a pozniej karoseria dlatego jest ''tynk''
No i jeszcze ciekawostka z wróżenia z fusów to fotel kierowcy sprawdź bo to sie zdarza w golfach II ze przy ruszaniu siła działająca na oparcie powoduje minimalne ruchy fotela który mógł sie poluzowac na śrubach i robi ''tynk'' Miałem kiedys taki przypadek z fotelem i zanim doszukałem ze to fotel to najpierw przesłuchałem całe zawieszenie z przodu
Troszke dokładniej opisz dzwiek bo ten ''tynk'' to moze byc wszystko.
Nie możesz zlokalizowac skąd dobiegają te głosy to jedź gdzies gdzie nie ma ruchu i ruszaj z otwartymi szybami moze coś wysluchasz i napisz chociaż czy to z przodu dobiega czy z tyłu auta
Narazie po wróżeniu z fusów słuchac możesz przegubów (ale czy przeguby robia ''tynk'' to nie jestem pewny ) oczywiście zawieszonko moze miec gdzies luzy i gdy ruszasz to najpierw rusza zawieszenie a pozniej karoseria dlatego jest ''tynk''
No i jeszcze ciekawostka z wróżenia z fusów to fotel kierowcy sprawdź bo to sie zdarza w golfach II ze przy ruszaniu siła działająca na oparcie powoduje minimalne ruchy fotela który mógł sie poluzowac na śrubach i robi ''tynk'' Miałem kiedys taki przypadek z fotelem i zanim doszukałem ze to fotel to najpierw przesłuchałem całe zawieszenie z przodu
ten dzwiek napewno dobiega z ukladu jezdnego z przodu
pojechalem na kanal i dokrecalem wszystkie sruby ktore widzialem ale to nic nie pomoglo
jak rusze do przodu slychac ten dzwiek a nastepnie przy kolejnym ruszaniu nie slychac ,wycofam mocniej na recznym i dam do przodu i znowu to samo ( TYNK ) i bywa ze slychac z lewej a nastepnym razem z prawej strony dzieje sie tak tylko przy ruszaniu podczas jazdy niema tego dzwieku ani podczas zmiany biegu
[ Dodano: 17 Kwi 2007 02:00 ]
stoje na parkingu jakis czas cofam i ruszam i to samo,mocniej ten dzwiek slychac w srodkuy nisz na zewnacz kabiny
pojechalem na kanal i dokrecalem wszystkie sruby ktore widzialem ale to nic nie pomoglo
jak rusze do przodu slychac ten dzwiek a nastepnie przy kolejnym ruszaniu nie slychac ,wycofam mocniej na recznym i dam do przodu i znowu to samo ( TYNK ) i bywa ze slychac z lewej a nastepnym razem z prawej strony dzieje sie tak tylko przy ruszaniu podczas jazdy niema tego dzwieku ani podczas zmiany biegu
[ Dodano: 17 Kwi 2007 02:00 ]
stoje na parkingu jakis czas cofam i ruszam i to samo,mocniej ten dzwiek slychac w srodkuy nisz na zewnacz kabiny
a bardziej tyka na prostych kołach czy na skreconych bo zgadzam sie z przedmowca radek gti ze przebugy ale to bardziej tatata jakos tak to stuka przynajmniej u mnie bo mam tez do wymiany a jeszcze sprawdz wszystkie blachy pod spodem co masz osłonki tłumika bo mi kiedys tez pukała bo sie zerwala z podkładki
a sprawdziłeś śruby od przegubów wewnętrznych na klucz TORX ?soookolq pisze:ten dzwiek napewno dobiega z ukladu jezdnego z przodu
pojechalem na kanal i dokrecalem wszystkie sruby ktore widzialem
może mechanizm różnocowy w skrzyni ?soookolq pisze:ale to nic nie pomoglo
jak rusze do przodu slychac ten dzwiek a nastepnie przy kolejnym ruszaniu nie slychac ,wycofam mocniej na recznym i dam do przodu i znowu to samo ( TYNK )
nie telepało Ci nagle przypadkiem czasami kierownicą i równie nagle przestawało ?
no to nie wiem może w kołach jakaś kontrabanda Ci lata po poprzednim właścicielusoookolq pisze:bywa ze slychac z lewej a nastepnym razem z prawej strony dzieje sie tak tylko przy ruszaniu podczas jazdy niema tego dzwieku ani podczas zmiany biegu
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN