dym, filtry...pomocy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

krzysss3
Nowicjusz
Nowicjusz

dym, filtry...pomocy

Post autor: krzysss3 » pn kwie 16, 2007 21:21

witam wszystkich milosnikow golfow
moje pytania :
1) gdy nawet jest cieply (silnik TD mk3) i dam pedal w podloge (w szczegolnosci na luzie) to puszcza olbrzymiego czarnego baka, przy predkosciach 110-130 jak dalej gazuje to sa momenty jakby nie mial sil i sie dusil. co to moze byc??
2)jaka powinna byc cena wymiany oleju silnikowego (mam wlasny), flitrow(paliwa, powietrza, oleju i kabiny).

z gory dzieki za odpowiedz jestem kompletnym laikkeim wiec wybaczcie!

Awatar użytkownika
norman
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: norman » pn kwie 16, 2007 23:00

hej kolego co do dymienia to jak odrazu wcisniesz pedal gazu na maksa to zawsze zadymi . A sproboj powoli wciskac pedal gazu i sprawdzaj szy zadymi a , jak przydszymasz dluzej gaz na maksa i dalej bedzie dymil to proponuje sprawdzic wtryski bo moze zle sa wyregulowane lub koncowki leja. A co do ceny wymiany filtrow to 20 zl biora za filtr paliwa a za olej i powietrza nie wiem ale jak kupojesz olej w jakims zakladzie to proponuja wymiane gratis ,a powietrza filtr to samemu mozesz wymienic :bigok: :bigok:

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » wt kwie 17, 2007 10:30

krzysss3 pisze:pedal w podloge (w szczegolnosci na luzie)
o ile to przy gwałtownym kopnięciu w gaz, to nie ma powodów do paniki. Gorzej, jeśli czarny dym jest już w czasie normalnej jazdy. Przy gwałtownym przyspieszaniu też ma prawo przydymić.
krzysss3 pisze:sa momenty jakby nie mial sil i sie dusil
to znaczy kiedy się to zdarza?Zawsze przy jednej prędkosci, czy sporadycznie i w nieregularny sposób?
Polecam kolegów z działu diesel http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=35

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”