Uszkodzony gwint srubek mocujących miske olejową do bloku
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Uszkodzony gwint srubek mocujących miske olejową do bloku
Witam mam w golfiku uszkodzony gwint dwóch subek czy jest jakis na to sposób naprawy ? przegwintowac w bloku na wiekszy albo są jakies inne metody to są srubki M6 lub fi 6mm proszę o doradze i z góry dziękuje
Ostatnio zmieniony pt kwie 13, 2007 15:34 przez Rompol, łącznie zmieniany 1 raz.
Siemka!
mi przychodzi do głowy tylko jeden sposób,sciąć uszkodzone śruby na równi z blokiem,następnie rozwiercić,nagwintować otwór ,wkręcić nowe śruby ze zwykłymi głowkami i nakręconymi nakrętkami,poźniej ściać główki i wykręcić nakrętki (wtedy nie namęczysz się i nie zepsujesz gwintu przy dokręcaniu nakrętki),to by było tyle nic innego nie poradzę.pozdro
mi przychodzi do głowy tylko jeden sposób,sciąć uszkodzone śruby na równi z blokiem,następnie rozwiercić,nagwintować otwór ,wkręcić nowe śruby ze zwykłymi głowkami i nakręconymi nakrętkami,poźniej ściać główki i wykręcić nakrętki (wtedy nie namęczysz się i nie zepsujesz gwintu przy dokręcaniu nakrętki),to by było tyle nic innego nie poradzę.pozdro
mk2 vr6 robi się ;-)