światła na przekaźnikach - jaki bezpiecznik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
kupszczelisty
- Gadatliwa bestia

- Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
- Kontakt:
światła na przekaźnikach - jaki bezpiecznik
Dziś zamontowałem przekaźniki do swoich lamp, miałem spadek 1V, nie dużo ale pewnie za jakiś czas by się zrobiło więcej, powiedzcie mi jakie mam zastosować bezpieczniki przy akumulatorze ile amper?? Jeden na 2 lampy może być czy lepiej dać oddzielnie 2 na 2 lampy??
-
greg
-
kupszczelisty
- Gadatliwa bestia

- Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
- Kontakt:
mam po 1 przekaźniku na lampe i patrząc od aku jest najpierw bezpiecznik (jakieś 10 cm od aku) puźniej przekaźnik i reflektor. Przekaźniki mam zaraz przy reflektorze bo jak rociołem kabel zaraz przy wtyczce do do przekaźników miałem specjalne gniazda i tam było po około 20 cm kabla wiec nie chciałem tego przedłużać bo by się śmietnik zrobił! Czyli może być jeden bezpiecznik pod 2 reflektory??
I tak ma być, 1 bezpiecznik na 1 przekaźnik... Bezpiecznik oczywiście przed przekaźnikiem, ja zastosowałem u siebie 20A bo w zamierzchłej przeszłości miałem zamontowane 100W żarówki, 15A na normalne żarówki w zupełności wystarcza.kupszczelisty pisze:mam po 1 przekaźniku na lampe i patrząc od aku jest najpierw bezpiecznik (jakieś 10 cm od aku) puźniej przekaźnik i reflektor
Pozdrawiam
dzikgtc
dzikgtc