Jakie są objawy zużytych amortyzatorów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
Jakie są objawy zużytych amortyzatorów
Jak w temacie, ale chodzi mi o objawy widoczne a nie słyszalne
Re: Jakie są objawy zużytych amortyzatorów
Mogą być(ale nie muszą)wycieki z amorów,stuki podczas jazdy.sylwekzyla pisze:Jak w temacie, ale chodzi mi o objawy widoczne a nie słyszalne
Sprawdzić możesz tak
Naciśnij blotnik i szybko puść,auto nie może zakołysać się więcej niż dwa razy
-
- Ma gadane
A odczuwalne? Autko na zużytych amorach jak marx_2005 pisał, może się kołysać podczas jazdy. Po przejechaniu przez leżącego zauważalnie będzie Ci podskakiwał (kilkukrotnie), odbijał się jak piłeczka. Najłatwiej sprawdzić? Dziś qmpel przypadkiem mi pokazał: Wsiadł energicznie do samochodu. Efekt: Bujałem się w środku jak na fali. A wiem, że siada mi amorek z przodu.sylwekzyla pisze:Jak w temacie, ale chodzi mi o objawy widoczne a nie słyszalne
PozdraVWiam
Everyone dies. Not everyone lives.
-
- Ma gadane
To zależy ile, i które, i w jakim procencie amory są zużyte.sylwekzyla pisze:jak wsiade energicznie do samochodu to nie ma jakiegoś odczuwalnego bujania.
Możesz je sprawdzić w sposób jaki Ci podałem,czyli naciskając nadwozie w miejscu mocowania amorka,nie powinien zakołysać się więcej jak 2 razy
Pozdrovwienia
-
- Ma gadane
ja nie dawno miałem ten problem, musiałem wymienić przód i tył. Najgorszy z objawów jaki miałem to na zakrętach tył mi uciekał a jak zakręt był z dziurami i nierównościami to czułem że tył chce po innym torze jechać. Mam hak więc jak raz nadepnąłem to jak piłeczka skakał w górę i dół -)
W shellu w wawie chłopaki mi krzyknęli za KYB olej przód i tył z robocizną 1000 pln. A że kasą teraz nie śmierdzę kupiłem amory na allegro za 380 i dałem za wymianę 250
Poz
W shellu w wawie chłopaki mi krzyknęli za KYB olej przód i tył z robocizną 1000 pln. A że kasą teraz nie śmierdzę kupiłem amory na allegro za 380 i dałem za wymianę 250
Poz
- Fabian LDZ
- _
- Kontakt: