Zauważyłem dziś podczas jazdy denerwujące stukanie jakby z okolic przedniego lewego koła. Pierwsze co zrobiłem po powrocie do domu to hop na forum

Dokładny opis problemu: podczas jazdy na luzie lub z nogą zdjętą z gazu słychać stukanie (jakby coś w oponie - nie są to metaliczne stuki). Stukanie jest zależne od prędkości obrotowej koła, słyszalne powyżej 40-50km/h. Sprawdziłem oponę - nie ma nic co mogłoby powodować ten odgłos. Dodatkowe fakty:
- kilka tygodni temu auto było na przeglądzie technicznym, mechanik nie znalazł nic podejrzanego przy rozciąganiu, zauważył za to korodujący wydech przed katalizatorem i poradził spawanie póki jest do czego

- jakieś 2 tyg temu zmieniłem opony + felgi na letnie, koła były wyważane (swoją drogą ciekawe: gość założył ciężarki jak to felg stalowych na alusy - to normalne?),
- przy naciskaniu hamulca stukanie nie ustaje (to chyba eliminuje klocki).
To chyba tyle faktów. Z opisów analogicznych sytuacji jak moja forumowicze sugerowali, że może to być przegub wewnętrzny do wymiany albo łożysko atakujące skrzyni biegów. Czy na podstawie moich obserwacji ma ktoś pomysł co może być u mnie? Z góry dzięki!
Pzdr,
Damian