[mk2] Cisnienie sprezenia w RP

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
crupez
Golf Lover
Golf Lover
Kontakt:

[mk2] Cisnienie sprezenia w RP

Post autor: crupez » ndz kwie 10, 2005 21:52

Hey, jakie macie cisnienie sprezenia w RP-kach, bo ja mam 13,9 13,8 13,9 13,8 i to wg mnie jest dziwne, ze takie wysokie, bo w danych podaja, ze prawidlowe jest od 10 do 13. Napiszcie co o tym myslicie...

pzdr.

gipson

Post autor: gipson » pn kwie 11, 2005 00:16

a czy nie powinno byc jeszcze nizsze? wydawalo mi sie ze powinno byc 9,0.. ale moze wydawalo.. Moze ktos u ciebie splanowal za mocno glowice.. ale chyba to nie da az takiej roznicy..

Ale najwazniejsze ze jest rowne, nie idealnie, ale i tak bardzo bliskie idealu.

Awatar użytkownika
marceliii
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: marceliii » pn kwie 11, 2005 00:39

Mam PF i moge pomarzyć o takiej idealnej kompresji,chyba będe zmuszony zplanować głowice.
A to normalne że na pierwszym cylindrze mam dużo większe niż na 3 pozostałych?
:)

No cóż , na sprzedaż
:(

Awatar użytkownika
crupez
Golf Lover
Golf Lover
Kontakt:

Post autor: crupez » pn kwie 11, 2005 19:49

**marceliii ja nie wiem, bo sie na tym nie znam :)

**gipson co do glowicy to nie znam Jej przeszlosci. Cisnienie czytalem na jakiejs stronce, ze powinno byc miedzy 10-13.

A moje pytanie tyczy sie tego czy sie nic nie dzieje jak jest taka wysoka kompresja, ten mechanior co mi mierzyl (dobry znajomy, jedyny dobry szpec od VW w Rzeszowie) to powiedzial, ze to bardzo dobrze, w sumie to Mu wierze, ale chce sie jeszcze Was, SUPER MÓZGUFF spytac :):):)

pzdr.

[url=http://www.twojafura.pl/auta/2403/crupez-citroen-saxo]Moje auto znajdziesz na [b]TwojaFura.pl[/b][/url]

Awatar użytkownika
marceliii
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: marceliii » wt kwie 12, 2005 16:23

w sumie dobrze,może minimalnie wał będzie troche bardziej po dupie dostawał,ale nie mocno,więc spox.
Ja będe musiał dać moją do panowania żeby taką kompreche uzyskać,ale to dopiero jak uszczelka szczeli.
:D

No cóż , na sprzedaż
:(

Awatar użytkownika
social
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: social » śr kwie 13, 2005 16:30

Przylanczam sie do pytania miezylem rowniez cisnienie na garach w swoim MK2 1.8 GT RP i umnie bylo 12,4 12,4 12,4 12,5 a niby w ksiazce jest napisane 9. Czyli wszystko wporzadku czy jak ?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”